StoryEditor

Varga predčasne končí sezónu, chce sa doliečiť

23.09.2013, 14:25
Autor:
TASRTASR

Pre najlepšieho slovenského triatlonistu Richarda Vargu sa tohtoročná sezóna končí. A to aj napriek tomu, že mal v pláne štartovať ešte v dvoch z troch záverečných podujatí Svetového pohára (v španielskom Alicante a mexickom Cozumel).

Po návrate z Londýna z finále seriálu majstrovstiev sveta sa totiž podrobil niekoľkým vyšetreniam pre bolesti v priehlavku, v ktorom mal vlani únavovú zlomeninu. Ťažkosti sa ozvali deň pred štartom v Londýne a limitovali Vargu v bežeckej časti pretekov.

Vyšetrenie napokon nepotvrdilo vážnejšie obavy. Išlo len o svalové zranenie, to si však vyžaduje pokoj. Preto sa Varga rozhodol predčasne ukončiť sezónu a nohu si chce dať do poriadku. Na budúci rok sa už začína olympijská kvalifikácia pre Rio de Janeiro 2016 a slovenská triatlonová jednotka chce do nej vstúpiť od začiatku úspešne.

V aktuálnom Svetovom rebríčku patrí Vargovi 19. miesto a keďže sa nezúčastní na záverečných troch podujatiach, je viac ako isté, že postavenie si neudrží. Jeho nomináciu na podujatia v novej sezóne to však neovplyvní.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
20. apríl 2024 09:44