StoryEditor

Na beh Od Tatier k Dunaju 2014 sa už prihlásilo 20 tímov

09.10.2013, 13:36
Autor:
redakciaredakcia

Organizátori štafetového behu Od Tatier k Dunaju spustili registráciu na budúci ročník nezvyčajne skoro, viac ako desať mesiacov pred termínom pretekov (16. - 17. august 2014).

"Chceli sme nastaviť veci čím skôr, aby sme vedeli, s akým počtom tímov budeme pracovať. Ak ich bude viac ako sto, bude si to vyžadovať iné riešenia na niektorých odovzdávkových stanovištiach," vysvetľuje šéf podujatia Štefan Šogor.

Organizátori stanovili predbežný kapacitný strop na dvesto tímov. "Podľa nášho odhadu je to číslo, pri ktorom by sme vedeli preteky zvládnuť pri zachovaní štandardu z tohto ročníka. Do konca roka ešte znova prejdeme trať a budeme zisťovať možnosti. To číslo budeme možno korigovať - smerom hore, alebo aj dole. Teraz je to však predčasné," priblížil Šogor.

"Napríklad oddychová zóna v Komjaticiach bola pri päťdesiatich tímoch plná. Pri dvesto tímoch by sme potrebovali viac zón na viacerých miestach," naznačil. "Ale v tejto chvíli vôbec nevieme, či nárast bude taký výrazný," doplnil.

Počas prvých piatich dní od spustenia registrácie, ktoré zahŕňali aj víkend, sa prihlásilo 20 tímov. Zatiaľ prebieha len registrácia, štartovné sa bude platiť až od januára.

Výška najvýhodnejšieho štartovného pre 9 až 12-členné tímy stúpla oproti vlaňajšku o sto eur (z 350 na 450). Pre kategóriu Ultra so 6-člennými tímami stojí štartovné 250 eur.

"Hoci sa to pri počte tímov a výške štartovného v tomto ročníku nezdá, ale ostali sme v mínuse. To som však očakával. S pretekmi sú spojené veľké náklady, dopravné projekty, značky, asistencia polície," naznačil Šogor.

Najvýhodnejšie štartovné platí pre prihlášky do konca tohto roka. Od januára do konca mája 2014 cena stúpne na 600 eur (resp. 334 eur pre kategóriu Ultra), v priebehu júna a júla 2014 sa bude možné prihlásiť za 750 resp. 417 eur. Samozrejme, ak sa štartové miesta neminú skôr.

Od Tatier k Dunaju sú preteky štafetových tímov. Trať vedie z Demänovskej doliny do Bratislavy a meria 345 kilometrov. Takmer výlučne sa beží po cestách druhej a tretej triedy. V auguste sa konal prvý oficiálny ročník za účasti 52 tímov a preteky sa u bežcov stretli s veľmi priaznivým ohlasom.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
25. apríl 2024 00:11