StoryEditor

Iba striebro. Ďalšie medaily Výbošťokovi zrušilo zranenie

23.10.2013, 08:19
Autor:
redakciaredakcia

AKTUALIZOVANÉ I Slovenský atlét Vladimír Výbošťok získal na majstrovstvách sveta veteránov v brazílskom Porto Alegre striebornú medailu v skoku do diaľky v kategórii nad 65 rokov. Skočil 498 centimetrov. Napokon to bol jeho jediný cenný kov zo šampionátu, hoci túžil po troch.

Pri štvrtom pokuse v diaľke si však natiahol stehenný sval, čo mu znemožnilo naplno bojovať o ďalšiu medailu v jeho najsilnejšej disciplíne - šprinte na sto metrov. Z rozbehov síce postúpil ďalej, ale semifinále pre spomínané zranenie nedokončil.

"Liečim sa a ak to pôjde, chcem ešte zabojovaľ aspoň na dvojstovke," uviedol v nedeľu 66-ročný atlét, držiteľ svetových rekordov v šprinte na 100 a 60 metrov.

Na dvojstovku napokon nastúpil, prebojoval sa až do finále a v ňom skončil siedmy v čase 28:74 sekundy. "Zranenie mi nedovolilo bežať rýchlejšie. Na Svetových hrách veteránov v Turíne som tento rok zabehol 200 metrov za 26:84, to by teraz stačilo na druhé miesto," povzdychol si Výbošťok.

Teší ho aspoň medaila z diaľky. "Výkon 498 cm je lepší, než som dosiahol v Turíne - tam som skočil 480 cm," naznačil.

Na dvojstovku sa dával dokopy dva dni. "Pomohol mi jeden nemecký fyzioterapeut, štartoval som po zatejpovaní a zabandážovaní problematického miesta a za pomoci tabletiek tlmiacich bolesť. Nechcel som to vzdať a spravil som všetko, čo sa dalo," opisoval.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
20. apríl 2024 14:21