StoryEditor

Zranená starenka dokončila maratón, deň nato zomrela

06.11.2013, 17:11
Autor:
redakciaredakcia

Najstaršia bežkyňa, ktorá dokončila nedeľnajší maratón v New Yorku, zomrela. Joy Johnsonová podľahla zraneniam, ktoré utrpela práve v pretekoch. Mala 86 rokov.

Približne na 32. kilometri maratónu Johnsonová spadla a udrela si hlavu o obrubník. Zdravotníci ju chceli previezť do nemocnice na ošetrenie, ale ona trvala na tom, že preteky dokončí. To aj spravila a do cieľa prišla v čase tesne pod osem hodín (7:57:41). Newyorský maratón tak absolvovala už 25. raz.

V pondelok sa Johnsonová, ktorá pochádzala zo San Jose, začala svojej sestre Faith sťažovať na únavu. Šla si do hotela ľahnúť, ale už sa neprebrala.

"Budem na chvoste pretekov, ale vôbec mi to neprekáža. Ja sa už iba modlím k Bohu, aby som každé ráno dokázala vstať z postele a behať. Mnohí ľudia v mojom veku sú už dávno na vozíčkoch," vravela Johnsonová v rozhovore pred maratónom.

Bola cvičiteľkou v posilňovni a po odchode do dôchodku začala s behaním. Okrem nej bolo v nedeľu na štarte maratónu iba tridsať bežcov a bežkýň starších ako 80 rokov.

"Stále hovorím, že budem behať, kým budem nažive. A zomriem v mojich bežeckých topánkach," vravela pred pretekmi.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
26. apríl 2024 06:07