StoryEditor

Bratislava má nové priestory pre bežcov

21.11.2013, 06:18
Autor:
gbgb

Bratislava Marathon Running Club a agentúra Be Cool, ktorá organizuje bežecké podujatia vrátane bratislavského maratónu, otvorili nové priestory. Pásku slávnostne prestrihli Carlo Capalbo, šéf pražského maratónu, a Peter Korčok, predseda Slovenského atletického zväzu.

Nové priestory vytvárajú podmienky na stretávanie sa bežcov, konzultácie s trénermi, semináre či rôzne podujatia podporujúce zdravý životný štýl.

"My sa s bežcami vidíme hlavne na pretekoch, ale tu sa môžu stretávať každý deň. Je to nový koncept, a to nielen v rámci strednej Európy. Robíte skvelú prácu a aj my sa od vás môžeme naučiť niečo nové," chválil Capalbo, rodák z Neapola, ktorý v roku 1995 založil maratón v Prahe. Vedie tiež projekt RunCzech.com, ktorý organizuje najväčšie bežecké podujatia v Česku.

Nové sídlo klubu je v obchodnom centre Retro v Ružinove. Bežci nájdu všetko pod jednou strechou – okrem sídla klubu aj fitnescentrum, možnosť diagnostiky a poradenstva v oblasti behu, spoločné tréningy pod vedením trénerov na neďalekej atletickej dráhe, tenisové a squashové dvorce, wellnes či detskú športovú akadémiu. Oficiálne otvorenie priestorov klubu pre bežeckú verejnosť spojené s prvými prezentáciami bude 27. novembra.

"Myslím, že na Slovensku je to unikátny projekt. Je tu na jednom mieste všetko, čo človek k behu potrebuje," poznamenal Jozef Pukalovič z agentúry Be Cool.

Tá v tomto roku usporiadala 14 pretekov, na ktorých štartovalo dokopy 30-tisíc bežcov. A čoskoro pribudnú ďalšie - už 1. decembra sa začne tradičná séria zimných desiatok, na prvú je prihlásených zatiaľ 400 bežcov.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
26. apríl 2024 10:07