StoryEditor

Triatlonistami roka sú opäť Varga a Kuriačková

22.11.2013, 13:36
Autor:
TASRTASR

Na slovenskom triatlonovom tróne je všetko po starom. Svoje prvenstvá z vlaňajšieho roka v ankete Najlepší športovec Slovenskej triatlonovej únie obhájili Richard Varga a Ivana Kuriačková.

Varga anketu vyhral už piatykrát za sebou, čo sa dosiaľ nikomu nepodarilo. Dostal sa aj na čelo historického poradia. Kuriačková triumfovala druhý raz.

Varga získal v tomto roku už po tretí raz titul majstra sveta v akvatlone, v konečnom poradí Svetového pohára v triatlone obsadil 20. priečku. "Cením si šieste a siedme miesto v pretekoch Svetového pohára, po prvý raz som sa dostal medzi svetovú desiatku. Aj keď som sa oproti roku 2012 posunul dopredu o osem miest, konečný výsledok mohol byť lepší. Žiaľ, pre chorobu som nemohol naplno absolvovať finálové preteky v Londýne a následne som predčasne sezónu ukončil," hodnotil uplynulý rok Varga.

V príprave ho čaká sústredenie na Novom Zélande, pokračovať bude aj v spolupráci s bratmi Jonathanom a Alistarom Brownleeovcami, hviezdnou britskou triatlonovou dvojicou. "Pozval som ich na návštevu Slovenska. Ukázal by som im, ako a kde trénujeme. Možno to bude v období Silvestra," naznačil Varga.

Posledný rok v kategórii junioriek mala opäť úspešný Kuriačková. Stala sa majsterkou Európy v duatlone a v Európskom pohári junioriek v triatlone skončila druhá. Okrem toho dvakrát štartovala aj v elitnej kategórii žien.

"Podarilo sa mi aj dvakrát bodovať, čo mi pomôže pri vstupe do seniorskej kategórie. Už som začala s prípravou na novú sezónu. V zime mám v obľube beh na lyžiach a jazdu na horskom bicykli," uviedla 19-ročná Levičanka, ktorá študuje v Bratislave na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v odbore prekladateľstvo z angličtiny a nemčiny.

Výsledky 21. ročníka ankety Najlepší športovec Slovenskej triatlonovej únie za rok 2013:

Muži: 1. Richard Varga (J&T Sport team Bratislava, od novej sezóny Triax Bratislava) 172 bodov, 2. Tomáš Jurkovič (KPŠ NEREUS Žilina) 98, 3. Martin Matúšek (Triax Bratislava) 62, 6. Tadeáš Fazekaš, najlepší junior (ŠK Atóm Levice) 29

Ženy: 1. Ivana Kuriačková, 1. medzi juniorkami (ŠK Atóm Levice, od novej sezóny REALIZ sport team Bratislava) 162, 2. Petra Fašungová (Sportiag team Senec) 102, 3. Ivona Miklóšová, 2. medzi juniorkami (ŠK Atóm Levice) 85 b

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
27. apríl 2024 06:38