StoryEditor

Bratislava privíta ME v behu do schodov. Spolu s Viedňou a Brnom

09.12.2013, 13:00
Autor:
dč

Najväčšie európske preteky v behu do schodov sa v budúcom roku uskutočnia 20 až 22. júna v troch krajinách – v Rakúsku, Česku a na Slovensku. Pôjde o majstrovstvá Európy v behu do schodov pod názvom European Towerrunning Championships 2014.

V priebehu troch dní sa uskutoční trojo pretekov vo Viedni, v Brne a v Bratislave. Celkového víťaza určia výsledky na rôznych vzdialenostiach.

Na viedenskom Donauturm treppenlaufe bude treba zdolať najvyššiu samostatne stojacu stavbu v Rakúsku so 779 schodmi. Aj druhý beh v AZ Tower v Brne so 700 schodmi preverí vytrvalostné schopnosti pretekárov. Najkratším behom, ktorý turnaj uzatvorí, bude bratislavský UFO Vertical Sprint - ten pozostáva z nábehu na nábreží Dunaja a následného výbehu do 430 schodov na vyhliadkovú terasu UFO.

Najrýchlejší získajú po záverečných pretekoch odmenu v celkovej hodnote 5000 eur. Okrem toho víťazi pocestujú na legendárny Empire State Building Run Up 2015.

Majstrovstvá Európy ako spoločný projekt organizujú Towerrunning World Association (TWA), World Federation of Great Towers (WFGT) a slovenská eventová agentúra Storm Promotion.

"Zvládnuť tri rôzne veže v priebehu jedného víkendu bude pre športovcov mimoriadne náročné. Elitní bežci
pozvaní na základe poradia v hodnotení Svetového pohára budú zárukou kvalitnej súťaže," naznačil prezident TWA Sebastian Wurster.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
18. apríl 2024 09:21