StoryEditor

Behal v Košiciach aj po skokanských mostíkoch. Teraz bude boxovať

10.12.2013, 23:04
Autor:
TASRTASR

Slovenský boxer Tomi Kid Kovács nastúpi v sobotu na svoj životný zápas - v San Antoniu bude bojovať o titul majstra sveta v poloťažkej hmotnostnej kategórii World Boxing Association (WBA), jednej z piatich najuznávanejších boxerských organizácií planéty.

Kovács je veľký milovník behu a v rámci prípravy na prestížny zápas si zabehol aj štafetu na jubilejnom 90. ročníku maratónu v Košiciach. Beh tvorí významnú časť jeho prípravy. Okrem tradičných úsekov sú jeho špecialitou výbehy po schodoch, napríklad na skokanské mostíky, s 10-kilogramovou vestou na tele a ďalšími závažiami na nohách. Podrobne o svojom vzťahu k behaniu hovorí v dotazníku, ktorý nájdete v aktuálnom vydaní magazínu RUN.

Rodák z Galanty je už v dejisku súboja, v ktorom nastúpi proti superšampiónovi Beibutovi Šumenovovi z Kazachstanu.

"Od prvého dňa, čo sme potvrdili zápas, som sa začal pripravovať. Ubehlo to nesmierne rýchlo a nebol deň, kedy som intenzívne nepomyslel na zápas. Cítim, že je to moja šanca, ktorú si nechcem nechať ujsť pomedzi prsty," naznačil 36-ročný slovenský pästiar.

Časť prípravy absolvoval vo Vysokých Tatrách. "Horské prostredie poslúžilo nielen na regeneráciu, ale v úvodnej fáze na posilnenie kondície. Behy a doplnkové silové tréningy som doplnil mentálnou prípravou. Potreboval som prečistiť hlavu od negatívnych myšlienok. Viem, že pred aj počas zápasu nastane veľa vypätých situácií. Bude to bezpochyby nesmierne ťažký zápas a chcem byť pripravený na všetko," poznamenal.

V druhej polovici prípravy vycestoval do Žiliny, kde sa mu prechodným útočiskom stali vojenské kasárne a miestny klub. Tam už prišli na rad tvrdé sparingy.

"Posledný týždeň už len vylaďujem formu. Nechcem sa pretrénovať, chcem byť len v pohode. Je skvelé, že som našiel podporu u ľudí, ktorí okolo mňa stáli, ale aj u tých, ktorí sú so mnou v mysli. Sú nimi fanúšikovia, ktorí mi denne píšu a povzbudzujú ma. To mi dáva obrovskú energiu a chuť do boja. V San Antoniu nebudem sám. Hľadisko bude možno naklonené môjmu súperovi, ale ja budem silný pri pomyslení na mojich fanúšikov," dodal Kovács, ktorý z doterajších 23 zápasov v profiringu všetky vyhral, z toho 14-krát spôsobom K.O..

Jeho zápas proti Šumenovovi bude jedným zo štyroch hlavných opaskových súbojov galavečera v hale  Almodome.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
18. apríl 2024 05:58