StoryEditor

Príbeh bežca: Ako mi beh pomohol zbaviť sa alkoholu

19.12.2013, 08:51
Autor:
redakciaredakcia

Väčšina ľudí hľadá v behu potešenie z pohybu alebo spôsob, ako zhodiť zopár kilogramov. Američanovi Mattovi Bostonovi pomohol v boji proti alkoholu. Jeho príbeh priniesol magazín Runner's World v seriáli Ako ma zmenil beh.

"S alkoholom som mal problémy celý život," hovorí 40-ročný Boston. Vlani vyhľadal pomoc združenia Racing for Recovery, ktoré sa venuje ľuďom s rôznymi druhmi závislosti. Súčasťou terapie je aj osvojenie si zdravého životného štýlu vrátane pohybu.

"Beh je dôležitou zložkou liečby, spolu s diétou a skupinovými sedeniami," opisuje Američan. Za rok terapie už stihol odbehnúť dva maratóny a v decembri ho čakajú prvé 50-kilometrové preteky.

"Hneď po prvom bežeckom tréningu sa vo mne niečo zmenilo. Vedel som, že sa už alkoholu nedotknem. Mal som pocit, akoby sa začal môj nový život," opisuje.

"Som vďačný za každý beh. Ak je človek triezvy, dokáže všetko," tvrdí Matt. Ľuďom, ktorí zvažujú, či začať s behaním, odkazuje: "Nestarajte sa o to, ako dlho či rýchlo dokážete bežať. Súťažíte totiž iba sami so sebou, tak si to len užívajte."

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
18. apríl 2024 10:37