StoryEditor

Powell si nevedel spomenúť, ako sa mu doping dostal do tela

16.01.2014, 10:42
Autor:
TASRTASR

Bývalý svetový rekordér v behu na 100 metrov Asafa Powell vypovedal viac ako tri hodiny pred disciplinárnou komisiou Jamajskej antidopingovej agentúry v súvislosti s jeho pozitívnym testom z vlaňajšieho domáceho šampionátu.

Tridsaťjedenročný šprintér podľa svojich slov neinformoval antidopingových komisárov o väčšine výživových doplnkov, ktoré bral. Zdôvodnil to tým, že boli na trhu nové a nepamätal si ich názvy.

Powell sa počas dvojdňového vypočúvania snaží vysvetliť, prečo mal minulý rok pozitívny nález na zakázaný stimulant oxilofrón. Spolu s Sherone Simpsononovu, ktorá bola na júnovom šampionáte pozitívne testovaná na rovnakú zakázanú látku, vinia kondičného trénera Chrisa Xuereba, ktorý im mal výživové doplnky poskytnúť.

Powell tvrdí, že ich skúmal šesť hodín, než sa ich rozhodol užiť. "Nedokážem si však spomenúť na ich mená," uviedol pred trojčlennou komisiou Jamajčan, ktorému v prípade dokázania viny hrozí dvojročný dištanc.

Laboratórne testy preukázali, že stimulant sa skutočne nachádzal v jednom z doplnkov, ktoré šprintéri dostali. Simpsonová sa bude spovedať pred komisiou na začiatku februára.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
08. máj 2024 19:09