StoryEditor

Varga ide na Nový Zéland a začína boj o olympiádu v Riu

06.02.2014, 15:17
Autor:
TASRTASR

Najúspešnejší slovenský triatlonista Richard Varga sa chystá na dvojmesačný tréningový kemp na Novom Zélande, kde bude štartovať aj na prvých pretekoch World Triathlon Series v Aucklande (6. apríla).

Novinkou je, že sa už nebude pripravovať s hviezdnymi Angličanmi Jonathanom a Alistairom Brownleeovcami, ale sparingpartnermi mu budú najmä traja mladí Slováci - Tomáš Kubek, Simon Brunovský a Lukáš Šiška.

Tréningový proces celej štvorice povedie Vargov tréner Kristián Cupák. "Máme už za sebou štvormesačné prípravné obdobie, počas ktorého sme sa sústredili na Richardovu slabinou, ktorou je beh. Nezanedbávali sme však ani cyklistiku a plávanie. Už teraz je badať nárast výkonnosti oproti predchádzajúcej sezóne. Na Novom Zélande sa budeme viac zameriavať na tempo, rýchlosť a anaeróbnu odolnosť,“ priblížil Cupák.

"Cítim, že som sa v behu výkonnostne posunul. Sám som zvedavý, aké to bude pri prvej konfrontácii s konkurenciou. V sezóne chcem podávať minimálne také výkony ako vlani, prípadne ich vylepšiť,“ uviedol Varga.

V tejto sezóne sa začne kvalifikácia na olympijské hry 2016 v Riu de Janeiro. "Ak bude Richard napredovať tak ako v minulom roku, o jeho kvalifikácii nepochybujem. Verím, že po prvý raz budeme mať na olympiáde dvoch pretekárov a po prvý raz aj ženu. O zisk druhej miestenky sa pokúsi Ivana Kuriačková, ktorá sa momentálne pripravuje s českým tímom na Kanárskych ostrovoch,“ uviedol prezident Slovenskej triatlonovej únie Jozef Jurášek.

 

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
18. apríl 2024 07:50