StoryEditor

Biela stopa sa druhý raz v histórii neuskutoční. Nie je sneh

04.03.2014, 10:53
Autor:
TASRTASR

Biela stopa v behu na lyžiach sa na Skalke pri Kremnici tento rok definitívne neuskutoční. Organizačný výbor 41. ročníka sa rozhodol pre nedostatok snehu zrušiť toto tradičné podujatie, ktoré sa malo konať najbližší víkend.

Biela stopa sa mala pôvodne uskutočniť 24. - 26. januára, ale pre nedostatok snehu podujatie presunuli na 8. a 9. marca. Podmienky v Kremnických vrchoch sa však nijako nezlepšili. V sobotu bolo na Skalke len 13 centimetrov snehu, pričom predpoveď počasia na tento týždeň avizuje tamojšie teploty od 1 do 5 stupňov a bez snehových zrážok.

"Na tratiach Severného a Južného okruhu nedokážeme pripraviť podmienky pre preteky a na tratiach nie je dostatok snehu, aby sa mohli bežať obojsmerne. Zamýšľaná alternatíva pretekov na 10-kilometrovom okruhu v okolí bežeckého štadióna je na základe snehovej vrstvy na ploche štadióna a na tratiach taktiež neuskutočniteľná. Nedokážeme zaručiť bezpečnosť pretekárov podľa platných súťažných pravidiel FIS pre masové bežecké podujatia," informovala webstránka Bielej stopy.

Preteky patria od roku 1985 do európskeho seriálu vytrvalostných behov Euroloppet a v tejto sezóne mali byť aj súčasťou ME v diaľkových behoch.

V poradí 41. Biela stopa sa tak zapíše do histórie ako druhé neuskutočnené podujatie v celej histórii tohto obľúbeného behu na lyžiach.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
26. apríl 2024 01:56