StoryEditor

Na Kuchajde sa predstavia aj najlepší Slováci a Česi

10.03.2014, 18:07
Autor:
vkvk

Na bratislavský Prestigio City Triathlon 2014 (17. – 18. mája), ktorý je zaradený do seriálu Európskeho pohára, sa chystajú tri desiatky pretekárov z európskej špičky a viacerí účastníci ostatných olympijských hier. Na štarte by nemali chýbať ani najlepší domáci triatlonisti na čele s Richardom Vargom.

Ten sa od februára pripravuje na novú sezónu na Novom Zélande. "V čase bratislavských pretekov sa síce konajú aj preteky Svetového pohára, ale tie sú v Japonsku. Keďže už dva týždne neskôr sa v Londýne uskutoční ďalšie kolo Svetového pohára, ktoré plánuje Richard absolvovať, je veľmi reálne, že ho uvidia fanúšikovia aj v Bratislave,“ povedal Michal Varga, brat a manažér najúspešnejšieho slovenského triatlonistu.

"Na štarte bude aj česká jednotka olympijských tratí Honzo Čelůstka a najlepšia slovenská triatlonistka minulého roka Ivana Kuriačková,“ povedal ich tréner Marián Horinek, ktorý stojí aj na čele organizačného výboru pretekov.

Na štartové mólo na Kuchajde by sa malo vo všetkých kategóriách postaviť vyše 800 triatlonistov. "Registráciu sme spustili v druhej polovici februára a veľmi nás teší, že už po troch týždňoch evidujeme vyše 90 prihlásených pretekárov,“ povedala Jana Slobodová-Šeďová, event manažérka Prestigio City Triathlon Bratislava 2014. "Okrem domácich triatlonistov máme registrácie aj z Veľkej Británie, Nemecka, Česka, Belgicka, Rakúska, či Maďarska,“ doplnila.

Bratislava bude mať v seriáli pretekov Európskeho pohára v triatlone premiéru. Týmito pretekmi zároveň štartuje kvalifikácia na olympijské hry Riu de Janeiro 2016.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
26. apríl 2024 19:43