StoryEditor

Nový RUN: Čítajte, behajte a vyhrajte tablety či štart v Berlíne

25.03.2014, 11:26
Autor:
redakciaredakcia

Začínate s behaním a chcete sa pripraviť na prvé preteky? Poradíme vám, ako zvládnuť trate od troch kilometrov cez desiatku až po maratón či krosy. V novom RUN-e, ktorý práve vychádza, nájdete užitočné informácie, na čo sa v tréningu sústrediť a za aký čas budete pripravení na preteky rôznej dĺžky.

Chcem behať, oblečte ma za 150 eur. S touto výzvou sme oslovili známych aj menej známych výrobcov a predajcov športového oblečenia. V teste sme zisťovali, aké zvršky a v akej kvalite dokážu za túto sumu ponúknuť.

Mnohí ľudia začínajú s behaním aj pre to, aby sa zbavili kilogramov navyše. Odborníci v našej poradni odpovedajú na otázky čitateľov a radia, ako behať a chudnúť.

Polmaratón býva pre bežca zvyčajne prvou veľkou výzvou a aj tí skúsenejší túžia stláčať svoje osobné rekordy na tejto vzdialenosti stále nižšie. Ako trénovať, aby vám v závere nedošli sily, aby ste mali v nohách dostatok kilometrov, dokázali držať stabilné tempo a ako sa postupne zlepšovať? RUN vám pomôže zvládnuť magický polmaratón so cťou.

V novom čísle nájdete príbehy štyroch bežkýň - mamičiek. Rozprávajú o tom, ako zvládali behanie počas tehotenstva, ako sa po pôrode k behu vrátili, aj ako sa im darí zladiť športovanie so zamestnaním zvaným mama.

Dve pivá dodajú telu takmer toľko kalórií ako tabuľka čokolády. Čo narobí alkohol v tele bežca? Je dobré dať si po tréningu či pretekoch pohár piva? Dozviete sa v článku na tému behanie a alkohol.

Nepozerajte na značky, aj najdrahšia bežecká topánka môže narobiť viac ťažkostí ako osohu. Poradíme vám, na čo si dať pozor pri výbere bežeckej obuvi a zároveň prinášame veľký prehľad noviniek na novú sezónu.

Je dobré myslieť pri behu na beh? Alebo na niečo iné? Alebo radšej na nič? Psychologička a bežecká trénerka Eva Chalupová vysvetľuje, ako myšlienky ovplyvňujú náš výkon, ako hnev ale aj eufória dokážu zmariť tréningovú drinu. Na čo myslíte, keď bežíte? Zistite, či vaša hlava pomáha nohám, alebo práve naopak.

Otestovali sme prevratný športtester Garmin Forerunner 620 aj unikátne tejpy SpiderTech, ktoré obľubujú vrcholoví aj rekreační športovci.

K tomu všetkému nájdete v novom RUN-e hneď tri súťaže - v hre sú dva Prestigio MultiPad-y za 360 eur, päť kúskov Veľkej knihy o behu a maratóne, a jedinečný zájazd na Berlínsky maratón, jeden z pätice najprestížnejších na svete. Súčasťou výherného balíčka je štartovné, cesta a ubytovanie.

Čítajte, behajte a vyhrávajte. S novým RUN-om.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
20. apríl 2024 04:16