StoryEditor

Bratislava sa chystá na triatlonový sviatok, príde aj Varga

16.04.2014, 14:41
Autor:
TASRTASR

V seriáli pretekov Európskeho pohára v triatlone bude mať Bratislava premiéru v rámci podujatia Prestigio City Triathlon, ktoré sa uskutoční 17. a 18. mája. Organizátori čakajú na štarte vyše 800 pretekárov z viac ako 30 krajín, vrátane európskej špičky a účastníkov olympijských hier. Podujatím totiž štartuje kvalifikácia o účasť na OH 2016 v Riu de Janeiro.

Triatlonový sviatok sa uskutoční v areáli a okolí jazera Kuchajda. V hlavných kategóriách budú objemy 750 m plávanie, 20 km cyklistika a 5 km beh. Medzi účastníkmi nebudú chýbať ani najlepší slovenskí triatlonisti Richard Varga a Ivana Kuriačková, či obhajca prvenstva Čech Jan Čelůstka.

"Najväčšími favoritmi budú Ryan Sissons a Tony Dodds z Nového Zélandu, Joao Silva z Portugalska alebo Tom Bishop z Veľkej Británie, ale aj Honza Čelůstka. Samozrejme, nesmieme zabudnúť na Richarda Vargu, ktorý je deviaty vo svetovom rebríčku a tiež bude patriť medzi top favoritov," uviedol šéf organizačného tímu Marián Horinek.

Predchádzajúce dva ročníky vyhral Čelůstka, ktorý tak môže v máji zavŕšiť víťazný hetrik. "Verím, že to bude veľkolepé podujatie a trúfam si povedať, že asi najlepšie a najväčšie v Česku a na Slovensku. Tým, že získalo úroveň kontinentálneho pohára, posunulo sa o úroveň vyššie," povedal Čelůstka.

"Rád by som si pripísal aj tretie víťazstvo, ale predbežná štartovná listina ma trochu zaskočila. Umiestnenie do prvej päťky bude super. Veľkou konkurenciou určite pre mňa bude aj Rišo Varga. Bol som s ním teraz dva mesiace na Novom Zélande, takže viem, čo dokáže a ako trénoval," doplnil český triatlonista. 

V rámci dvojdňového podujatia si budú môcť otestovať svoje schopnosti triatlonisti všetkých výkonnostných skupín. Organizátori do programu zaradili aj preteky vekových kategórií, tímových a firemných štafiet. Súťaže čakajú aj na deti od dvoch rokov. Zaregistrovať na podujatie sa dá na stránke www.citytriathlon.sk.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
25. apríl 2024 21:54