StoryEditor

Registrácia na Wings for Life World Run sa o týždeň posunula, prihlásiť sa dá až do 27. apríla

17.04.2014, 23:33
Autor:
redakciaredakcia

Na poludnie 4. mája odštartuje v Bratislave unikátne bežecké podujatie. Tisíce ľudí v 36 lokalitách na šiestich kontinentoch po celom svete vybehnú v rovnakej sekunde na Wings for Life World Run. Hlavným posolstvom behu je pomoc ľuďom na invalidnom vozíku, aby jedného dňa mohli behať aj oni.

Uzávierka registrácie na toto podujatie sa posunula o týždeň, takže záujemcovia sa môžu prihlásiť až do 27.apríla.

Úvodné metre budú bežci odkrajovať z dunajského nábrežia od obchodného centra Eurovea. Trať bude pokračovať do Devína a ďalej popri rieke Morava. Tí najvytrvalejší sa dostanú do Stupavy alebo až do Malaciek. Trasa vedie aj cez areál automobilového závodu Volkswagen.

Na rozdiel od klasických pretekov bežci nebudú utekať k cieľovej čiare, ale cieľová čiara bude naháňať ich. Polhodinu po štarte pretekov vyrazí stíhacie vozidlo a bude bežcov prenasledovať. Rýchlosť vozidla sa bude po každej hodine zvyšovať. Keď auto bežca predbehne, preteky sa pre neho skončia. Viete, kde ste začali, ale neviete, kde skončíte.

Beh Wings for Life má v každej krajine ambasádorov. Patrí medzi nich napríklad tenista Roger Federer, bývalý jazdec F1 David Coulthard, lyžiar Aksel Lund Svindal, futbalisti Cristiano Ronaldo a Luís Figo, či hokejisti Mats Sundin a Peter Forsberg. Na Slovensku budú bežať napríklad spevák a herec Filip Tůma, triatlonista Richard Varga, kajakárka Jana Dukátová či zjazdový lyžiar Adam Žampa.

Na preteky sa môžete zaregistrovať na stránke www.wingsforlifeworldrun.com/sk do 27. apríla. Štartovné je 25 eur a v plnej výške pôjde na konto nadácie Wings for Life, ktorá sa zaoberá výskumom liečby poškodenej miechy. Na spomínanej webovej stránke si zároveň môžete podľa svojej výkonnosti vypočítať, kedy vás stíhacie auto približne predbehne.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
18. apríl 2024 22:41