StoryEditor

Košice sa chystajú na City Run, pobeží aj Čekovský

29.04.2014, 14:39
Autor:
TASRTASR

Košice a Poprad privítajú siedmy ročník bežeckého podujatia VSE CITY RUN. Tradičné preteky sa budú v metropole východu konať 6. mája a v Poprade 26. júna.

Na účastníkov čaká nonstop bežecký pás a v Košiciach aj nová trať dlhá 4,3 km. V predchádzajúcich ročníkoch sa bežali dva okruhy v pešej zóne, teraz sa pobeží iba jeden okruh a pribudne k nemu úsek cez vynovený Mestský park. Štart behu je o 17.00. "Záujem naznačuje, že počet účastníkov by mohol atakovať vlaňajšie číslo 2110," naznačil Branislav Koniar z organizačného tímu podujatia.

Základnou celodennou aktivitou bude beh na bežiacom páse. Každý zdolaný kilometer na ňom ocení sponzor podujatia sumou 33 eur. K tomu sa pridá výťažok zo štartovného a ďalšie príspevky. Celá suma pôjde na charitatívne účely. Na páse sa bude bežať od 10.00 do 18.00. Vlani Košičania za osem hodín zabehli 98,35 km.

Na štarte bude opäť množstvo osobností a športovcov. "Verím, že to bude veľký deň. Zúčastnil som sa na tomto podujatí už viackrát a teším sa, že znovu môžem byť jeho súčasťou," poznamenal hudobník a príležitostný bežec Marián Čekovský. V Košiciach aj v Poprade vystúpi tiež obľúbená kapela CHIKI–LIKI–TUA.

VSE CITY RUN bude mať v priebehu dňa množstvo sprievodných podujatí. Srdcom podujatia v Košiciach bude Dolná brána v pešej zóne. Podrobné informácie a registráciu nájdete na www.cityrun.sk.

Výťažok z podujatia poputuje pre neziskovú organizáciu Novorodenec.sk, ktorá kumuluje pomoc pre predčasne narodené deti a kriticky chorých donosených novorodencov pre Kliniku neonatológie Lekárskej fakulty UPJŠ a DFN v Košiciach.

Od roku 2008 podujatie pomohlo rôznym inštitúciám starajúcim sa prevažne o hendikepované deti v celom regióne sumou takmer 60-tisíc eur.     

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
25. apríl 2024 23:41