StoryEditor

Ako v Provensálsku: Beh Pezinkom láka na skvelú trať aj koštovku vín

27.05.2014, 14:44
Autor:
redakciaredakcia

Beh Pezinkom čaká 6.septembra ešte len tretí ročník, ale podujatie sa už teší veľkej obľube. Aj vďaka tomu, že okrem behu ponúka aj pestrý sprievodný program a predstavuje krásy Pezinka a okolitých vinohradov, cez ktoré vedie časť 8-kilometrovej trate. O pretekoch hovorí ich organizátorka Lucia Vitálošová.

Koľko bežcov očakávate na štarte?

Registrácia je už spustená na stránke www.behpezinkom.com a do naplnenia limitu zostáva iba zopár voľných miest. Limit je 500 bežcov, aby sme mohli zabezpečiť komfort a benefity pre každého účastníka.

Aké sú najväčšie lákadlá podujatia?

Hlavným lákadlom je hádam to najdôležitejšie - trasa behu. Dali sme si na nej záležať a priblížili to NAJ mesta Pezinok. Myslím, že sa to podarilo, dokonca bežci z minulých ročníkov prirovnávajú trasu k oblasti Provensálska. Sme hrdí aj na zázemie pretekov v atraktívnom Zámockom parku. Lákavé budú aj ceny pre víťazov, sprievodný program počas celého dňa, večer bude degustácia vín a posedenie s priateľmi.

Pre koho je Beh Pezinkom určený?

Uvítame každého rekreačného športovca, ale aj maratóncov, ktorí zaradia naše preteky do svojho tréningového plánu. Preteky sú hlavne pre ľudí, ktorí chcú stráviť príjemný športový deň a stretnúť rovnako naladených priateľov.

Prečo ste sa rozhodli zorganizovať v Pezinku bežecké preteky?

Pôvodne malo ísť iba o preteky pre skupinku bežcov, známych a priateľov v mojom okolí, ale postupne sa to nabaľovalo. Vlani ma prekvapil veľký záujem, museli sme dva týždne pred pretekmi pozastaviť registráciu pri 400 bežcoch plus detské kategórie. Prvé dva ročníky boli výborné, ale, samozrejme, stále je kopa vecí, ktoré treba zlepšovať.

V čom je prínos pretekov pre mesto?

Pezinok sa doslova rozbehal, podujatie priláka každoročne veľa návštevníkov, bežcov aj divákov. Vždy mám výborný pocit, keď mi nový bežec oznámi, že Beh Pezinkom boli jeho prvé preteky, alebo divák, ktorého atmosféra stiahla a pravidelné behanie je už súčasťou jeho života.

Bližšie informácie aj registráciu nájdete na stránke www.behpezinkom.com. Štartovné je do 7. júna vo výške 10 eur, do konca augusta 12 eur, a na mieste 15 eur (ak sa dovtedy nenaplní kapacita).

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
22. október 2024 07:38