StoryEditor

Fotenie som chcela utajiť. Neúspešne, spomína dievča z titulky

19.08.2014, 10:50
Autor:
msms

"Nie som práve typ, ktorý miluje fotenie, ale milujem beh a chcela som mať pamiatku na toto obdobie," vysvetľovala Silvia Petrjánošová, prečo sa pred rokom prihlásila do súťaže RUN-u Dievča na titulku.

Hlasovanie napokon vyhrala o jediný bod a stala sa prvou víťazkou našej súťaže. Vlani sme výsledky držali v tajnosti, aby bola titulka pre čitateľov do poslednej chvíle prekvapením. Aj Silvia chcela svojich blízkych prekvapiť, preto o svojom víťazstve nikomu nepovedala. Všetko však prasklo.

"Snažila som sa to utajiť, ale počas fotenia na Železnej studničke som stretla strýka, takže sa to všetci dozvedeli," hovorí s úsmevom. "Boli potom zvedaví na výsledok," dodáva.

Z fotenia mala spočiatku obavy. "Dosť som sa zapotila, možno viac ako pri behu, spomínam si na výskoky, ktoré som musela robiť. Ale bolo to nakoniec veľmi príjemné a veselé," opisuje.

A ako sa cítila, keď chytila do rúk časopis so svojou fotografiou na obálke? "Nečakala som, že fotka bude taká pekná," smeje sa. "Výsledok sa mi veľmi páčil, aj mojim kamarátom a rodine, mamina bola na mňa veľmi hrdá."

Silvia sa behu vážnejšie venuje približne šesť rokov, okrem toho obľubuje lezenie, bicyklovanie a robí aj inštruktorku aerobiku. Vlani sa odhodlala na ultrabehy a na svoje prekvapenie ich začala hneď aj vyhrávať. Najskôr Nonstop beh hrebeňom Nízkych Tatier (49 km), potom v kategórii mix aj 100-kilometrovú Nízkotatranskú stíhačku. K tomu pridala prvé miesto v kategórii na pretekoch štafiet Od Tatier k Dunaju.

"Titulka RUN-u je pre mňa veľmi pekná pamiatka na celý minulý rok, bol skvelý," hovorí 33-ročná Silvia, mimochodom mama 8-ročnej Dominiky a 3-ročnej Zojky.

"Časopis mám odložený, dokonca je zarámovaný. A veľmi som si obľúbila aj bundičku, ktorá bola súčasťou výhry," naznačí.

Jej tvár na titulke RUN-u mala ohlas aj medzi bežcami. "Stále sa mi stáva, že po pretekoch za mnou niekto príde a povie - teba poznám, bola si na titulke, pamätám si ťa. Je to milé," dopĺňa Silvia.

Milujete beh? Magazín RUN vyhlasuje druhý ročník súťaže Dievča na titulku. Pošlite nám svoju fotografiu, zabojujte o hlasy ľudí a aj vy sa môžete dostať na obálku septembrového RUN-u a získať atraktívne ceny. Podrobnosti o súťaži nájdete tu: http://erun.hnonline.sk/clanky/aktuality/2014/08/04/sutaz-run-hlada-sympaticku-bezkynu-na-titulku-noveho-cisla

 

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
25. apríl 2024 23:16