StoryEditor

Beh je moje tretie dieťa. Toto sú mamičky v súťaži o titulku

28.08.2014, 00:07
Autor:
redakciaredakcia

Vlaňajšia víťazka súťaže Dievča na titulku magazínu RUN Silvia Petrjánošová je zároveň mamou dvoch dcér. Tento rok môže mať nasledovníčku. Do súťaže o fotenie na titulnú stranu septembrového čísla RUN-u sa totiž opäť prihlásilo veľa bežkýň, ktoré svoj čas musia okrem práce a športovania venovať predovšetkým starostlivosti o svoje deti. Prečítajte si príbehy niektorých z nich.

Spustili sme hlasovanie! Vyberte si bežkyňu na titulnú stranu magazínu RUN.

Angelika Kutišová

Beh je moje tretie dieťa. Mám dve deti (8 a 2,5 roka) a beh (2 roky). Je to naozaj presná metafora:
• Prečo má človek deti?
• Prečo po nich túži? Niekedy je z nich unavený. Teší sa, keď má chvíľu pokoj, ale po 1-2 dňoch už po nich túži, chýbajú mu a potrebuje ich.
• Prečo ich ľúbi?
• Prečo ich potrebuje?
• Prečo mu dávajú radosť?
• Prečo ich ľúbi aj napriek občasným ťažkým obdobiam?
Dajú sa tieto otázky definovať? Nie. A tak je to aj s mojím behom. Je to proste moje dieťa. Ľúbiš ho, lebo ti dáva zmysel života a život ti dáva zmysel, lebo máš koho a čo ľúbiť. Je mojou súčasťou a chcela by som, aby tak bolo čo najdlhšie. Chcem ho zdokonaľovať, krášliť a formovať. No uznajte, veď je to vzorové dieťa.

Anna Štítiková

Beh je pre mňa možnosť posúvania hraníc. Najradšej mám pocit po úspešnom dobehnutí, hlavne ak ma v cieli čaká môj drobček :)

Mirka Bukovčáková

Behám rada, už viac rokov s väčšími či menšími prestávkami - 3 tehotenstvá = 3 deti vo veku 6, 4 a 1,5 roka. A vlastne až po narodení najmladšieho syna konečne behám s ľahkosťou, napredujem. Beh mi prináša hlavne radosť, vetračku hlavy a udržuje ma v kondičke.

Mesačne nabehám cca 100 km. Preteky zatiaľ iba Bratislava Night Run 2013, keďže s deťmi zatiaľ nestíham. Beháva aj manžel, takže toho máme plno. Teda, behám vďaka manželovi, ktorý ma podporuje a stráži vtedy deti:)

Mám 31 rokov, bývam v Novej Dubnici a momentálne som plnohodnotne na materskej, ktorú si užívam. A keď mi prepína, idem behať :)

Lenka Hummel

Behať som začala hlavne kvôli oslabenej imunite a pár kilogramom navyše, ktoré mi ostali po pôrode. Spočiatku to bolo pre mňa dosť náročné, chcelo to veľa sebazaprenia, potu či síl začať a odhodlať sa, ale postupom času sa beh stal tým najlepším relaxom.

Zo začiatku som rátala len počet kilometrov a jediným cieľom bolo mať to už konečne za sebou. Dnes ani neviem ako a zrazu mi aplikácia v iPhone oznámi desiaty kilometer! Moja imunita sa zlepšila a stala som sa motiváciou aj pre svojich blízkych a okolie, čo ma ženie ešte ďalej. Už to nerobím kvôli kilečku, dvom, tie sú dávno preč. Vedomie, že inšpirujem, pohľad do zrkadla a ten pocit voľnosti so slúchadlami na ušiach - to všetko v človeku vzbudzuje neuveriteľnú energiu. Je to hrozne krásny pocit.

A čo považujem za najlepší vedľajší účinok? Úsmev na tvári. Nie, nesrandujem, behom odbúravam okrem tukov aj všetok stres a negatívnu energiu, je to tá najlepšia droga! Človek sa najlepšie učí z vlastných skúseností a ja som len dôkazom toho, že na beh nie je nikdy neskoro, dokonca to vraj predlžuje život :)

Renáta Takáčová

Mám 46 rokov, 2 deti a manžela. Aktívne sa športu sa venujem od roku 1999. Behávať som začala len tak pre relax. Behávam stále a momentálne sa pripravujem na MMM Košice - polmaratón, zúčastním sa už po deviaty raz. Beh je pre mňa relax a očista mysle, je to niečo ako duševná potrava pre telo.

Dagmar Mondlová

Beh je v prvom rade pre mňa relax a niečo, čo vám v živote prináša radosť. Je to činnosť, pri ktorej môžete regenerovať, trénovať, spaľovať, stretávať nových ľudí. Ako matka dvoch detí považujem beh za niečo, kde si prevetráte hlavu a zabudnete na všetky starosti, ktoré každodenný život prináša :-)

Monika Hučková

Som obyčajná mamina dvoch krásnych chalanov, ktorej učarovalo behanie. Beh je pre mňa ako Droga. Keď začneš, nevieš prestať. Súťaže sa chcem zúčastniť, lebo chcem ukázať, že behať môže každý, len treba odložiť všetky výhovorky.

Víťazku čaká fotenie s profesionálnym fotografom a k tomu bežecké tenisky energy boost a kompletný bežecký outfit v celkovej hodnote 348 eur od partnera súťaže spoločnosti adidas.

Súťažiace na druhom a treťom mieste automaticky získajú bežecké tričko adidas z novej kolekcie.

Fotografia výherkyne bude na titulnej strane časopisu RUN č. 5/2014, ktorý bude v predaji od 30. septembra. do 24.novembra. 2014.

Fotografie je možné zdielať na sociálnych sieťach, vytvárať fanúšikovské skupiny a voľne šíriť po webe.

Hlasovať môžete päťkrát za hodinu z jedeného počítača a IP adresy na každú fotografiu v súťaži. Hlasovanie bude uzavreté medzi polnocou a piatou hodinou ráno.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
25. apríl 2024 11:50