StoryEditor

Košičania chcú na štarte viac Ukrajincov

12.03.2013, 16:38
Autor:
rungo.skrungo.sk

Organizátori Medzinárodného maratónu mieru sa snažia podporiť účasť bežcov z Ukrajiny i Zakarpatia na svojom podujatí. Preto zorganizovali v Užhorode tlačovú konferenciu. Tá sa tešila veľkému záujmu miestnych i celoštátnych médií.

V tomto meste ležiacom tesne za hranicou síce maratón už neorganizujú, ale športový duch v ňom nechýba. V Košiciach sa v posledných rokoch darilo najmä ženám z Ukrajiny, čo potvrdzuje víťazstvo Oleny Burkovskej v roku 2009.

Istou bariérou pre masovejší počet štartujúcich z Ukrajiny je vízová povinnosť, na tému ktorej prebehlo rokovanie s generálkou konzulkou Slovenska v Užhorode Janou Buriánovou. Tá prisľúbila pomoc a súčinnosť, aby sa športovci mohli do Košíc dostať čo najjednoduchšie.

Organizátori ponúkli, že uhradia štart symbolickej štvorčlennej štafety zloženej z obyvateľov Užhorodu. Myšlienky sa ihneď chytila mladá žurnalistka Júlia, ktorá pravidelne behá už niekoľko rokov.

Road Show k jubilejnému 90. ročníku Košického maratónu pokračuje prezentáciami počas maratónov v Bratislave a v Miláne (5.- 7. apríla).

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
20. apríl 2024 16:30