StoryEditor

Beh pre život: V Bratislave rekordný počet štartujúcich

06.05.2013, 15:03
Autor:
redakciaredakcia

Prvý zo série tohtoročného šiesteho ročníka charitatívneho Behu pre život odštartoval rekordom. V sobotu sa v Bratislave na Železnej studničke postavilo na štart rekordných 4 194 ľudí. Lanský rekord bol prekonaný o 377 bežcov.

Jednotlivci aj rodiny na výskum rakoviny prispeli štartovným a darmi vo výške 16 418 eur. Bežcov z Bratislavy a okolia v behu podporili patróni projektu herec Jozef Vajda a medzinárodná prezentérka aerobiku Lucia Medeková.

,,Veríme, že rekord prelomíme aj v ďalších mestách zapojených do Behu pre život počas mája a júna. Spoločne tak podporíme dobré veci – svoje zdravie a zároveň výskum rakoviny,“ uviedol Michal Dyttert, správca Nadácie Tesco, ktorá Beh pre život organizuje.

Druhým zo šiestich miest zapojených do Behu pre život bude 11. mája Banská Bystrica. Cieľom tohtoročného behu je za všetky vyzbierané príspevky a štartovné kúpiť špičkové laboratórne zariadenie na výskum rakoviny NanoSight.

„Prístroj bude jediný svojho druhu na Slovensku. Zariadenie pomôže pri výskume a liečbe rakoviny pacientom z celého Slovenska,“ uviedla Margita Klobušická, prezidentka Nadácie Výskum rakoviny, ktorá prístroj zakúpi pre Ústav experimentálnej onkológie pri SAV v Bratislave.

Beh pre život je séria nesúťažných charitatívnych behov v najväčších mestách Slovenska. Môže sa ho zúčastniť každý bez rozdielu veku či kondície, vrátane rodičov s celkom malými deťmi. Trasu, ktorá je dlhá približne štyri kilometre, môžu účastníci prebehnúť alebo prejsť aj s deťmi v kočíku či v spoločnosti svojho zvieracieho kamaráta. V tohtoročnom behu organizátori mysleli aj na najmenších účastníkov, ktorí môžu prebehnúť skrátenú verziu trate.

Všetci účastníci dostanú na štarte tyrkysové tričko s logom podujatia a štartovné číslo. Stav zbierky, trasy behov a fotografie môžu záujemcovia sledovať na stránke www.behprezivot.sk. 

Ďalšie termíny Behu pre život v roku 2013 (vždy v sobotu):

11. máj: Banská Bystrica – Námestie SNP, 11.00

18. máj: Prešov – Hlavná ulica, 15.00

25. máj: Nitra – Svätoplukovo námestie, 11.00

8. jún: Žilina – Námestie A. Hlinku, 15.00

15. jún: Trenčín – Mierové námestie, 15.00

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
21. október 2024 23:46