StoryEditor

V Stropkove vyhrali Sahajda a Petnuchová

13.05.2013, 18:13

Stropkovská dvadsiatka má za sebou 33. pokračovanie. Na toto najstaršie športové podujatie v okrese úspešne nadviazal aj druhý ročník mestského behu Stropkovská desiatka. Na štart oboch pretekov sa postavilo spolu 82 bežcov – dlhšiu trať z Tokajíka ich bežalo 53, dva mestské okruhy na kratšej trati absolvovalo 29 športovcov.

Už pohľad na štartovú listinu naznačoval atraktívny súboj o prvenstvo. Favoritom bol minuloročný víťaz Tibor Sahajda, sekundovala mu silná trojka zo zahraničia Eduard Hapak (víťaz z roku 2011), Orest Babjak a Anatolij Malyj. V ženskej kategórii boli favoritkami Ingrid Petnuchová  a Zuzana Stanovčáková.

Prvenstvo v hlavnej súťaži napokon obhájil Tibor Sahajda časom 1:04:03 a utvoril nový traťový rekord. V ženskej kategórii dominovala Ingrid Petnuchová časom 1:20:17. Desiatku vyhral Ukrajinec Robert Talabira (00:38:33), u žien dominovala na kratšej trati domáca Zuzana Iľovová (00:47:34).

"Prišiel som s cieľom potvrdiť minuloročné víťazstvo a som rád, že sa to podarilo. S časom som veľmi spokojný, zvlášť keď som išiel od začiatku sám. Bežalo sa mi v pohode. Chcem oceniť organizátorov, podujatie malo vysokú úroveň," komentoval Sahajda.

"Pre protivietor sa mi bežalo dosť ťažko. Radšej bežím v teplejšom počasí. Nie som tu však prvýkrát a vedela som, čo ma tu čaká. S výkonom som spokojná. Je totiž stále jar, len sa rozbieham," reagovala Petnuchová.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
26. apríl 2024 21:26