StoryEditor

Nábrežie Dunaja čakajú preteky štafiet

21.05.2013, 18:05
Autor:
TASRTASR

Počas najbližšieho víkendu sa v Bratislave uskutoční 2. ročník štafetového behu Volkswagen Slovakia Run and Fun. Hlavnými kategóriami sú Ladies, Hobby (3x4 km) a Kráľovská štafeta (3x8 km), okrem toho sú pripravené aj detské preteky na 200 a 600 metrov. Centrom podujatia bude opäť River Park.

"V kategórii Ladies je zatiaľ prihlásených 40 štafiet, v súťaži Hobby 61 štafiet a na kráľovskú štafetu 165 štafiet," informoval šéf pretekov Peter Pukalovič. "Sobota bude patriť súťažiam detí, pre ktoré bude pripravený aj ďalší program, rôzne workshopy, atrakcie a rodinné súťaže. Nedeľa bude potom patriť profesionálnejším bežcom," doplnil.

Kráľovská štafeta na 3x8 km povedie od River Parku cez most Lafranconi, petržalskú časť hrádze a Most SNP späť po nábreží k River Parku.

„Bratislava je bežecké mesto, o čom svedčí séria rôznych podujatí. Toto je špecifické, lebo výsledok závisí od každého člena štafety. Verím, že Bratislavčania si prídu cez víkend zabehať i zabaviť sa,“ uviedol primátor Bratislavy Milan Ftáčnik, ktorý sa chystá štartovať v Kráľovskej štafete.„Trať dôverne poznám, pretože je to okruh, na ktorom pravidelne trénujem,“ dodal.

Spoločnosť Be Cool, organizátor pretekov, plánuje v spolupráci s VW Slovakia vytýčiť a označiť päť  bežeckých tratí v rôznych lokalitách Bratislavy. V Petržalke sa uvažuje o Draždiaku, Sade Janka Kráľa a trati pri Chorvátskom ramene Dunaja, dva okruhy (5 a 10-kilometrový) by mali byť v oblasti nákupného centra Eurovea a na nábrežnej promenáde, a jeden aj pri areáli Volkswagenu v Devínskej Novej Vsi.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
26. apríl 2024 00:13