StoryEditor

Dukelský beh mieru chystá novinky

03.06.2013, 09:38

Pre všetkých bežcov, ktorí si práve chystajú plán podujatí, ktoré by chceli v tomto roku absolvovať, máme jeden tip . V prvý septembrový víkend sa v Svidníku uskutoční 54. ročník Dukelského behu mieru – jedného z najstarších bežeckých pretekov na Slovensku.

V poslednom období preteky prešli niekoľkými omladzovacími zmenami a stali sa atraktívnejšími pre všetky kategórie bežcov. Účasťou síce nemôžu konkurovať najmasovejším pretekom, ale zato ponúkajú rodinnú atmosféru, potlesk a ovácie aj pre úplne posledného pretekára a víťazi získajú samozrejme aj ocenenia.

Trasa hlavného behu vedie od pamätníka na Dukle (priamo na poľskej hranici, pokračuje popri niekoľkých drevených kostolíkoch v dedinkách po trati a po približne 20 kilometroch sa končí na pešej zóne vo Svidníku. Okrem hlavného behu je pripravených niekoľko sprievodných – beh detí na pešej zóne, beh na 4,5 km, novinkou bude štafetový beh na 2x10 km. V tomto ročníku pripravujeme aj trasu pre kolieskových korčuliarov.

Hlavným organizátorom pretekov je Mesto Svidník v spolupráci s Centrom voľného času Svidník. Bližšie informácie o pretekoch a sprievodných podujatiach nájdete na www.svidnik.sk a www.cvcsvidnik.sk.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
26. apríl 2024 18:46