StoryEditor

Na Telekom Night Run je voľných posledných tisíc miest

30.08.2013, 10:07
Autor:
redakciaredakcia

Do štartu bratislavského nočného behu Telekom Night Run zostávajú ešte dva týždne, ale z celkovej kapacity štyritisíc miest je voľná už len posledná tisícka.

Organizátori z agentúry Be Cool upozorňujú, že záujemcovia o štart by s prihláškou nemali váhať. „Každý deň sa hlási 50 až 80 ľudí, takže miesta sa veľmi rýchlo míňajú,“ hovorí športový riaditeľ podujatia Marcel Matanin. Štartovné v tejto fáze prihlasovania je 15 eur.

Oproti vlaňajšku sa opäť zmení trať. Jej súčasťou bude znova prebeh cez električkový tunel, ktorý bude obohatený o laserovú šou. Účastníkov čaká na trati aj prekvapenie. „Myslím, že oproti minulému roku, keď to bolo vynikajúce, sa to ešte zlepší a ľudia budú mať z behu výborný zážitok,“ dodáva Matanin. Dĺžka trate deväť kilometrov zostáva nezmenená.

Novou disciplínou v programe je beh dvojíc Run to Run. Každý prihlásený si mohol vybrať k sebe partnera. „Chceme, aby beh nebol len o jednotlivcoch, ale umožnili sme bežcom vytvoriť aj takéto malé tímy,“ vysvetľuje Matanin.

Organizátori očakávajú, že na štart sa postavia skoro všetci najlepší slovenskí vytrvalci a vytrvalkyne. Konkrétne mená však zatiaľ nezverejnili.

Telekom Night Run sa uskutoční v sobotu 14. septembra o 20:00. Štart je pri River Parku na Nábreží armádneho generála Ludvíka Svobodu.  V roku 2012 zvíťazil medzi mužmi triatlonista Richard Varga a medzi ženami Lucia Janečková.

Organizátori pozývajú bežcov na spoločný večerný tréning, ktorý bude 10. septembra od 20.00, štartuje sa z Magio pláže.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
26. apríl 2024 11:59