StoryEditor

Dva triumfy za deň. Magyar sa pred Night Runom naštartoval v Nových Zámkoch

19.09.2013, 14:34

Prvý ročník AVTM Behu mestom Nové Zámky sa niesol najmä v znamení pochmúrneho počasia. Organizátorom od rána zvonili telefóny, ale odpoveď bola jasná - beží sa za každého počasia.

Napokon sa zaplnili všetky kategórie, nazbieralo sa 46 bežcov a pustili sa po mokrom asfalte do ulíc mesta a neskôr na hrádzu. Na okruhu pri moste do lesoparku Berek sa otočili a po tej istej trase sa vracali naspať. Cieľovú čiaru po vyše osem a pol kilometroch pretínal ako prvý Imrich Magyar, 29-násobný majster SR a 56-násobný medailista z majstrovstiev SR. Dosiahol čas 29:15 min.

Mimochodom, pre Magyara to neboli posledné preteky v ten deň - večer ešte štartoval na Night Rune v Bratislave a aj ten vyhral!

Medzi ženami zvíťazila bývalá juniorská reprezentantka a 16-násobná majsterka SR Janka Styková. Do cieľa postupne dobehli všetci bežci a hoci unavení, ale s úsmevom na perách a s dobrým pocitom dvíhali palec.

Najpríjemnejším prekvapením bolo, že sa do behu zapojili všetky generácie. Najmladšia bežkyňa mala len 14 rokov a najstarší bežec 70 rokov. Vyhodnotenie pretekov prebehlo v rámci programu Oberačkových slávností na pódiu na Hlavnom námestí.

Po vydarenom prvom ročníku chce občianske združenie Aktivita v tvojom meste v organizovaní pretekov pokračovať, v ponuke zrejme budú na výber trate s rôznou dĺžkou, aby si mohli zabehať aj menej trénovaní hobby bežci.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
25. apríl 2024 14:34