StoryEditor

Predkrm pred maratónom: Bežecká prehliadka Bratislavy

21.10.2013, 16:07
Autor:
gbgb

Registrácia na 9. ročník ČSOB Bratislava Marathon (4. – 6. apríla 2014) sa rozbehla sľubne, na podujatie sa už prihlásili dve stovky bežcov. Platí, že čím skôr sa prihlásite, tým výhodnejšie štartovné získate.

"V niektorých disciplínach môžete ušetriť až desať eur. Najvýhodnejšie štartovné platí do konca roka 2013,“ vraví riaditeľ ČSOB Bratislava Marathon 2014 Jozef Pukalovič.

Štartovné sa do konca roka pohybuje od štyroch eur za detské behy do 30 eur za maratón, poplatok 4-členného tímu za štafetu je 60 eur. Organizátori ponúkajú ďalšie zľavy pre členov Bratislava Marathon Running Club-u a klientov ČSOB.

"Verím, že sa nám podarí v počte účastníkov atakovať 9-tisícovú hranicu,“ nádeja sa Pukalovič a pridáva novinku, ktorá poteší asi najmä zahraničných a mimobratislavských bežcov. "V piatok 4. aj v sobotu 5. apríla zorganizujeme tréning na zhruba päťkilometrovej trati zatiaľ s pracovným názvom Spoznávanie Bratislavy prostredníctvom behu. Pobeží sa k všetkým hlavným pamiatkam mesta, pri každej bude stručný výklad,“ opisuje.

Do diania počas maratónu sa viac zapojí aj mesto, počas celého víkendu sa uskutoční množstvo menších kultúrnych podujatí, vznikne viacero hudobných scén a Fan zón. Mesto už tradične poskytne účastníkom bezplatnú MHD a voľný vstup do mestskej ZOO, mestských galérií a múzeí.

Súčasťou prípravy bežcov na ČSOB Bratislava Marathon sú už niekoľko rokov Zimné desiatky. Budú tri – 1. decembra 2013, 1. februára a 1. marca 2014. Každá bude mať zaujímavý náboj. "Na prvej bude mikulášska súťaž štvorčlenných tímov. Druhá desiatka bude valentínska s podtitulom On a Ona. Najrýchlejší pár – muž a žena – vyhrá večeru v reštaurácii. Na záverečnej desiatke budú mať bežci možnosť otestovať sa aj na dvojnásobnej trati," vyratúva Pukalovič. Registráciu na Zimné desiatky spustia organizátori v tomto týždni.

Blížia sa aj tréningy pre bežcov všetkých vekových a výkonnostných kategórií v hale Elán. Prvý je na programe 5. novembra, behať sa bude vždy v utorok a piatok od 18.00 do 19.30 alebo od 19.30 do 21.00. Pokračujú aj pravidelné nedeľné bežecké tréningy so zrazom o 10.00 pri OC Retro.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
25. apríl 2024 11:40