StoryEditor

Beh sliačskym chotárom si užili stovky bežcov, vyhral Valíček

09.05.2014, 09:49

Členitá trať Behu sliačskym chotárom v blízkosti tunajších kúpeľov preverila skoro 600 bežcov, pre ktorých bola pripravená zaujímavá krosová trasa. Ženy čakalo 8 kilometrov, muži mali porciu dlhšiu ešte o ďalších štyri a pol kilometra.

Náročný terén potrhal štartové pole a na jeho čele sa udržali len skúsený bežci. Medzi mužmi zvíťazil účastník dvoch olympijských hier (Atlanta, Sydney) Robert Valíček. Konkurenciu striasol už na úvodných kilometroch.

“Trať bola výborná a ja som si víťazstvo po dlhej súťažnej pauze užil, už som mal chuť súťažiť. Prvé kilometre som bežal s Tomášom Kubejom, ktorému som dokázal ujsť na piatom kilometri. Rozložil som si dobre sily a potom som si až do cieľa bežal svoje tempo,“ reagoval Valíček.

Na druhom mieste dobehol špecialista na behy do vrchu Tomáš Kubej. Ružomberčan zaostal za víťazom o 27 sekúnd. Tretiu priečku obsadil chodec z banskobystrickej Dukly Dušan Krajčovič, ktorému na víťaza chýbalo 72 sekúnd.

V ženskej kategórii zvíťazila slovenská reprezentantka v orientačnom behu Lucia Steigrová. Vyhrala ešte suverénnejšie ako Valíček, druhá Lucia Kamenská z Marathon BB Teamu mala na ňu v cieli manko vyše jeden a pol minúty. V cieli si tak mohla pokojne užiť radosť z víťazstva

"Preteky som si vychutnávala, nádherný terén, výborné počasie, a aj keď sa trošku šmýkalo, bolo to skvelé. V polovici trate som sa odpútala a posledné dva kilometre som už bežala sólo,“ opisovala víťazka.

V hlavných kategóriách mužov a žien sa spolu predstavilo 392 bežcov, medzi deťmi (štartovalo ich 157) dominoval Filip Vojník.

Výsledky 9. ročníka Behu sliačskym chotárom:
Muži (12,5 km - absolútne poradie:
1. Robert Valíček (Obal servis Košice) 45:11 min, 2. Tomáš Kubej (ŠK KU Ružomberok) 45:38, 3. Dušan Krajčovič (VŠC Dukla BB) 46:23. Ženy (8 km - absolútne poradie): 1. Lucia Steigrová (ŠK HADVEO BB) 33:25 min, 2. Lucia Kamenská (Marathon BB Team) 35:07, 3. Lucia Zacharová (AKM Zvolen) 36:25.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
25. apríl 2024 23:59