StoryEditor

Bratislavu čaká triatlonový sviatok, Varga sa teší

15.05.2014, 15:57
Autor:
TASRTASR

Seriál pretekov Európskeho pohára v triatlone zavíta počas víkendu na Slovensko. Na bratislavskej Kuchajde sa v rámci 3. ročníka podujatia Prestigio City Triathlon predstaví okrem kompletnej domácej špičky aj viacero kvalitných pretekárov zo zahraničia. Pretekmi sa zároveň začne boj o miestenky na olympijské hry 2016 v Riu de Janiero.   

Štartovať bude aj najlepší Slovák Richard Varga. Trinásty muž svetového rebríčka ITU a ôsmy v seriáli svetového šampionátu sa na preteky teší.

"Začiatok sezóny mi vyšiel nad očakávanie, nečakal som, že budem ôsmy. Ale do konca roka je ešte veľa času, udržať si pozíciu bude veľmi ťažké. Cez zimu som zapracoval na svojich slabinách, najmä na behu a bicykli," poznamenal Varga, ktorý sa na preteky v Bratislave veľmi teší.

"Je super, že organizátori priniesli takéto kvalitné podujatie na Slovensko. Konkurencia bude kvalitná, dobrí Taliani, skupina silných Novozélanďanov i môj český kolega Honza Čelůstka. Počasie nám asi nevyjde, ale verím, že napriek tomu príde veľa divákov," doplnil.

Dvojnásobný víťaz bratislavských pretekov Jan Čelůstka tiež pochválil organizátorov. "Je skvelé, že sa im podarilo posunúť podujatie o stupienok-dva vyššie. Verím vo výborné preteky, medzinárodná konkurencia bude veľmi silná," reagoval český triatlonista.

Na štart sa vo všetkých kategóriách postaví vyše 640 pretekárov (rekord podujatia) z viac ako 30 krajín. Pre porovnanie - vlani prišli triatlonisti zo 14 krajín.

V ženskej kategórii bude prvenstvo obhajovať Ivana Kuriačková. Mladá Slovenka má pred štartom skromné ciele. "Budem rada, ak skončím v prvej polovici štartového poľa. Konkurencia je oproti vlaňajšku oveľa väčšia," naznačila.

Organizátori chcú nadviazať na úspech podujatia z minulých rokov. "Pozitívne ohlasy na minulé dva ročníky nás utvrdili v myšlienke posunúť kvalitu a úroveň podujatia ešte vyššie. Chceme, aby sa preteky dostali v budúcnosti do seriálu Svetového pohára," uviedol šéf organizačného tímu Marián Horinek.

Podujatie sa začína v sobotu troma semifinálovými kolami, popoludní štartujú deti, dorast a juniori. Finále v elitných kategóriách mužov a žien sú na programe v nedeľu.

Prestigio City Triathlon je najväčším triatlonovým podujatím v Česku a na Slovensku a bude zároveň súčasťou Českého a Slovenského pohára v triatlone, majstrovstiev SR a Európskeho pohára Elite. Súčasťou podujatia bude aj EXPO, kde sa predstavia renomované svetové značky a množstvo odborníkov. Nebudú chýbať ani atrakcie pre rodiny s deťmi.

Program Prestigio City Triathlon Bratislava 2014

Sobota 17. mája:

8.25 h: I. semifinále

10.25: II. semifinále

12.25: III. semifinále

od 14.25: deti, dorast, juniori

Nedeľa 18. mája:

9.00: Medzinárodné majstrovstvá Slovenska vekových kategórií žien, junioriek a dorasteniek

11.30: ETU European Cup - elite žien

13.15: Medzinárodné majstrovstvá Slovenska vekových kategórií mužov

15.40: ETU European Cup - elite mužov

Podrobný časový harmonogram: http://www.citytriathlon.sk/index.php?id=64

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
26. apríl 2024 16:44