StoryEditor

Jedlo na turistiku? Skúste tento jednoduchý recept, ktorý vám dodá energiu

08.06.2016, 22:29
Autor:
lidovky.czlidovky.cz

Zabudnite na instantné polievky, cestoviny či dokonca kaše. Ani pod stanom na horách či pod širákom v lese nemusíte jesť nevábne vyzerajúce a chutnajúce "hotovky".

Portál Lidovky.cz vybral pár receptov z novej Outdoorovej kuchárky Petry Pospěchovej. Nechajte sa inšpirovať a jedzte aj v horách dobre.

Šošovicový kuskus s tuniakom

Je málo surovín, ktoré by boli pre trek tak vhodné ako kuskus. Rýchla príprava, nízka váha a univerzálna chuť, ktorú možno skombinovať s hocičím, z neho robia skoro základnú ingredienciu na večeru pri výšlapoch všetkého druhu.

Dá sa jesť samotný, ochutený len trochou oleja a korenia, ale tiež s mäsom, zeleninou, opečenou slaninou, syrom ... variantov sú desiatky.

Záleží na aktuálnych chutiach a tiež na momentálnych zásobách. Okrem klasického kuskusu sú na trhu aj iné varianty, napríklad chuťovo výraznejšie šošovicové. K tuniakovi sa hodia bezchybne.

(Rozpis na 2 porcie)
• 120 g kuskusu

• 1 konzerva tuniaka v oleji

• 2 strúčiky cesnaku

• 1 mrkva

• čierne korenie, soľ


Mrkvu očistíme a nakrájame na menšie kocky, cesnak ošúpeme a pokrájame na hrubšie plátky. Na dno ešusu nalejeme olej z tuniakovej konzervy a na ňom orestujeme najprv mrkvu a neskôr pridáme cesnak.

Nakoniec prihodíme kuskus, premiešame s obsahom ešusu a zložíme z variča.

Zalejeme horúcou vodou tak, aby hladina siahala asi palec nad vrstvu kuskusu. Necháme niekoľko minút stáť. Rybu zatiaľ rozdelíme na malé kúsky. Keď kuskus zmäkne, primiešame tuniaka, korenie a podávame.

 

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
23. apríl 2024 10:42