StoryEditor

Košice sa chystajú na nočný beh. Do ulíc vybehnú tisícky bežcov

01.09.2016, 16:39
Autor:
TASRTASR

Košický nočný beh odštartuje svoj piaty ročník už v piatok (2. 9.). „Po osvetlenej dráhe v centre Košíc prebehnú stovky bežcov, aby si metropolu východu vychutnali z inej perspektívy,“ informovala za organizátorov Ivana Bajerová. Popri trati budú športovcov povzbudzovať stovky fanúšikov.

Košice Night Run priláka do krajského mesta každý rok množstvo ľudí.

Piaty ročník bude aj napriek všetkému predsa len trošku iný, opäť sme pozmenili trať, s dôrazom na dobrý terén pre bežcov, atraktívnu trasu aj pre fanúšikov, pridali sme pódiá, bežcov bude hudba sprevádzať na každom kroku,“ prezradil hlavný organizátor podujatia Marek Petráš.

Trasa povedie okrem Hlavnej ulice aj cez Zvonársku, Mlynskú, Štefánikovu, Vodnú, Hrnčiarsku, Kováčsku, Kasárenské Námestie, Zbrojničnú, Mäsiarsku, Alžbetinu a Vrátnu ulicu. Vodiči by mali v čase od 19.00 h do približne 22.00 h rátať s uzáverami a dopravnými obmedzeniami.

Bez ohľadu na výsledný čas získava podľa slov Bajerovej prvých 2000 bežcov v cieli originálnu medailu. Traja najrýchlejší účastníci v ženskej a mužskej kategórii i tíme vyhrávajú produktovú podporu.

Záujemcovia, ktorí si chcú nočný beh Košicami vyskúšať, sa môžu zaregistrovať ešte do piatka (2. 9.) do 16.00 h. Viac informácií je možné nájsť na www.kosicenightrun.sk. Originálnu dráhu milovníci športu ovládnu po 20.00 h, program však štartuje o dve hodiny skôr pri Dolnej bráne.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
20. apríl 2024 06:54