StoryEditor

Run Time

08.07.2013, 08:57

Čaute,

volám sa Peter Mikuš a rozhodol som sa, že začnem aktívne, pravidelne behať.

Od malička sa venujem športom rôzneho charakteru, no napriek tomu som nikdy nebol v top forme.

Vždy som oproti rovesníkom, ktorí sa venovali rovnakým športom, váhovo bol jasne popredu.

V skratke - športoval som a vážil som veľa.

Celú dobu som premýšľal: športujem celý život a vyzerám rovnako ako niekto, kto iba sedí za počítačom a od rána do večera sa prejedá. A dosť!

9. júna 2013 som sa rozhodol, že ráno idem behať.

Začal som aktívne sledovať diskusie, stránky, fóra, všetky dostupné informácie o behu.

Neskutočne ma to začalo baviť. Je to 25 dní, čo behám, a zrazu som zistil, že zhodenie kíl pre mňa nie je vôbec také dôležité, ako samotný beh. Začal ma baviť natoľko, že ma pohltil. Keď behám, pociťujem slobodu, odych, relax, utrpenie, radosť, nechuť. Všetko v jednom, ale na konci je ten pocit, ktorý som zatiaľ pri ničom inom nezažil a pre ktorý som ochotný každé ráno o piatej vstať a ísť behať.

Behám 6-krát do týždňa, jeden deň voľno. Prvýkrát som odbehol 15 minút, dnes je 8. júla a môžem sa pochváliť osobným rekordom 01:30.00, na ktorý som pyšný.

Založil som tento blog, aby som mal motiváciu pokračovať vo chvíľach, keď to nebude jednoduché, a aby som sa mohol podeliť o svoje pocity. Časom možno postrehy, ktoré pomôžu ďalším. Pevne verím, že sa mi podarí dostať sa do cieľa, v ktorom ma čaká vytvarovaná postava a, dúfam, maratón.

este aby som nezabudol mam stavku s kamaratkou od kedy beham že či vydržim do 31jula v takomto tempe o 25 € takže 31 sa vam znovu ozvem ako to dopadlo

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
26. apríl 2024 14:31