StoryEditor

Bežcov na 96. ročník MMM odvezie špeciálny vlak- Maratónsky Expres

14.08.2019, 22:48
Organizátori 96. ročníka Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach v spolupráci s ďalšími inštitúciami (Košice Región Turizmus, Košický samosprávny kraj, Železničná spoločnosť Slovensko, a. s., Progress Promotion Košice, Wagon Slovakia Košice, a. s.) pripravili pre bežcov i fanúšikov zaujímavú novinku. Na trase z Bratislavy do Košíc a späť vypravia špeciálny vlak – Maratónsky expres.

Mimoriadny vlak odchádza z bratislavskej hlavnej stanice v sobotu 5. októbra presne o 11.00 h. Naspäť pôjde z Košíc v nedeľu 6. októbra o 16.13 h. Nastupovať a vystupovať bude možné v staniciach Bratislava – Trnava – Leopoldov – Trenčín – Považská Bystrica – Žilina – Vrútky – Ružomberok – Liptovský Mikuláš – Poprad – Spišská Nová Ves – Košice.

„Mimoriadny bežecký vlak Maratónsky expres vypravíme pre všetkých bežcov, ich podporovateľov, nadšencov behu i zdravého životného štýlu a pre vyznávačov ekologického cestovania verejnou dopravou. Súčasťou cesty z Bratislavy do Košíc bude ´párty´ vagón, v ktorom si môžete zabehať na bežeckom páse, pripravené bude zdravé občerstvenie a workshopy so skúsenými odborníkmi na športovú prípravu a výživu,“ uviedli organizátori MMM v tlačovej správe.

Napríklad športový fyziológ, kondičný tréner a bežec Viktor Bielik, ktorý pracuje s vrcholovými i rekreačnými športovcami v oblasti diagnostiky trénovanosti a zdravého zabezpečenia, bude na prednáške v Maratónskom exprese hovoriť na tému „Čo by (ne)malo chýbať na tanieri maratónca“. Profesionálny kondičný tréner Ivan Gabovič zasa bude mať prednášku „ Kondícia a beh v dlhodobej športovej príprave hobby športovcov“, v ktorej sa dozveite, ako si správne zostaviť tréningový plán, ako zvládnuť tréning, kedy sú nutné rady kondičného trénera, a aké sú výhody dlhých behov pre kondíciu a zdravie.

Cestovné navyše nijako neprekračuje bežné ceny vlakov na trase z Bratislavy do Košíc:

Nástup (tam) a výstup (späť) v staniciach BRATISLAVA, TRNAVA alebo LEOPOLDOV: 34 € /1. cenová úroveň/.

Nástup (tam) a výstup (späť) v staniciach TRENČÍN, POVAŽSKÁ BYSTRICA, ŽILINA alebo VRÚTKY: 22 € /2. cenová úroveň/.

Nástup (tam) a výstup (späť) v staniciach RUŽOMBEROK, LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ, POPRAD alebo SPIŠSKÁ NOVÁ VES: 12 € /3. cenová úroveň/.

Ďalšie informácie, cestovný poriadok Maratónskeho expresu (zatiaľ predbežný, finálny bude potvrdený v druhej polovici augusta a zaslaný majiteľom zakúpených cestovných lístkov) i kúpiť lístky naň si môžete na tomto linku :

https://kosiceregion.com/sk/news/na-maraton-do-kosic-vas-dovezie-mimoriadny-vlak

01 - Modified: 2021-10-12 14:17:34 - Feat.: - Title: Na MMM si Slováci prekonávali osobné rekordy, Hazucha strieborný na veteránskych MS v Londýne, v Bostone kenské triumfy 02 - Modified: 2021-10-05 14:52:45 - Feat.: - Title: MMM výkonmi najkvalitnejší v histórií, šéf podujatia vraví, že diváci boli a sú ich spojenec 03 - Modified: 2021-10-01 11:59:41 - Feat.: - Title: MMM opäť v klasicej podobe, hlavný favorit je Etiópčan Tesfaye Abera, Sahajda sa vracia 04 - Modified: 2021-09-30 16:55:20 - Feat.: - Title: MMM v Košiciach sa blíži: Tibor Sahajda chce ďalší titul, najlepší bežci môžu zarobiť až 20-tisíc 05 - Modified: 2021-09-16 13:48:00 - Feat.: - Title: V súťažiach maratónu mieru v Košiciach bude takmer 7000 štartujúcich
menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
24. apríl 2024 12:06