StoryEditor

Naučte sa správne viazať šnúrky

10.06.2009, 08:00
Keď už vieme, čím sa riadiť pri výbere obuvi a poctivo trénujeme na maratón, nemali by sme opomenúť svoju stopercentnú pripravenosť na štarte.

Keď už vieme, čím sa riadiť pri výbere obuvi a poctivo trénujeme na maratón, nemali by sme opomenúť svoju stopercentnú pripravenosť na štarte.

Naučte sa správne uviazať si bežeckú obuv. Urobte normálnu slučku. Potom zoberte mašličky a urobte s nimi ešte jeden uzol. Ak vám aj tak zostanú dlhé konce šnúrok, nestrihajte ich, ale zastrčte tieto konce pod šnurovanie. Nie je nič nepríjemnejšie, ako sa na 35. kilometri ohýbať a zaväzovať si šnúrky. Odstraňovanie tohto drobného problému sa neraz skončilo tým, že sa dotyčný už nenarovnal, alebo sa narovnal príliš prudko a v ten okamih sa rozvalil na trati ako široký, tak dlhý. Dôvodom bola únava organizmu, zníženie tlaku a vysoká pulzová frekvencia, čo spôsobilo náhle mdloby a následný pád. V prípade, že to niekoho postretne, nemusí on ani okolie podliehať panike. Iba je potrebné postihnutého pomaly zodvihnúť, doviesť ho niekam, kde sa môže natiahnuť alebo si aspoň sadnúť, dať mu napiť a niečo na schladenie zátylku.

Video (v angličtine) zo stránok runnersworld.com:


Máte aj vy skúsenosti, že sa vám pri behu rozviazali šnúrky? Napíšte o tom do diskusie

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
08. máj 2024 03:37