StoryEditor

Zaujalo nás: Bratislava Night Run

16.09.2009, 00:00
Už v sobotu 19.9.2009 sa uskutoční premiérový ročník Bratislavského nočného behu.

Už v sobotu 19.9.2009 sa uskutoční premiérový ročník Bratislavského nočného behu.

Už v sobotu 19.9.2009 sa uskutoční premiérový ročník Bratislavského nočného behu. Bude sa tak konať v rámci Európskeho týždňa mobility (16.9.-22.9.2009), do ktorého sa zapojila celotýždňovým  programom a Bratislava.

Štart behu bol posunutý na 21.00 hod., štartuje sa z Hlavného námestia cez Hviezdoslavovo námestie, Židovskú ulicu, Kapucínsku ulicu, Námestie SNP, Štúrovu ulicu, Šafárikovo námestie, Starý most, Sad Janka Kráľa, lávku Nového mosta späť na Hlavné námestie. Dĺžka trate je 5,5km, takže ju bez problémov zvládnu aj rekreační bežci.

"Veľmi príjemne nás prekvapil a potešil veľký záujem o účasť na behu. Pripravili sme pre účastníkov atraktívne podujatie s netradičnou traťou, v netradičnom čase, a pevne verím, že ľudia budú spokojní a užijú si veľa zábavy. Účastnícky limit je 1 000 bežcov a my sme ho už pár dní pred štartom skoro naplnili. Na štart sa postaví aj niekoľko zaujímavých mien, za všetkých spomeniem napríklad na maratón v Chicagu sa pripravujúceho Mateja "Sajfu" Cifru, riaditeľa BUBO Travel agency Ľuboša Fellnera, kondičného trénera D. Hrbatého Ivana Gaboviča, či celkovo tretiu v polmaratóne na 4. ročníku Bratislavského mestského maratónu Zuzanu Nováčkovú ", prezradil Jozef Pukalovič z agentúry BE COOL, ktorá podujatie organizuje.

Prezentácia prihlásených účastníkov sa uskutoční v piatok (10.00-19.00 hod.) a v sobotu (10.00-18.00 hod.) v Primaciálnom paláci. Počas celej prezentácie si účastníci budú môcť zakúpiť za akčné ceny špičkové bežecké oblečenie značky Newline. Výhodné je prezentovať sa už v piatok a vyhnúť sa tak náporu prihlásených v sobotu podvečer. Na nádvorí Primaciálneho paláca sa budú môcť bežci tesne pred štartom prezliecť a uschovať si tam svoje osobné veci. Rovnako bude možné využiť verejné toalety oproti vjazdu do podzemných garáží Centrum na Uršulínskej ulici alebo prenosné toalety v priestore štartu a cieľa.

Najrýchlejší traja muži a tri ženy sa môžu tešiť na vecné ceny od generálneho partnera podujatia spoločnosti Newline. Prví muž a prvá žena naviac obdržia toľko litrov minerálnej vody Bonaqua, koľko budú počas vyhlasovania výsledkov aktuálne vážiť. Pre bežcov bude v cieli pripravené malé občerstvenie a každý dostane účastnícky diplom. Pobeží sa za doprovodu dopravnej polície, verejná doprava bude na úsekoch kde to bude potrebné operatívne pozastavená. Prosíme vodičov najmä v úseku medzi Kamenným námestím a futbalovým štadiónom v Petržalke o porozumenie a strpenie pri prebehu pelotónu v čase od 21:05 do 21:30.

Nočný beh má byť pre všetkých v prvom rade zábavou, a preto je prípustné, ba priam vítané byť "ozdobený" oblečením s reflexnými prvkami, svetielkami, žiarovkami či inými blikajúcimi artefaktmi.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
26. apríl 2024 15:56