StoryEditor

Beh a nepriaznivé počasie? Žiaden problém!

19.10.2009, 00:00
Po posledných dvoch dňoch, kedy sa nám určite mnohým výborne behalo, tažko uveriť, čo nás sprevádzalo minulý týždeň - vietor a dážď.

Po posledných dvoch dňoch, kedy sa nám určite mnohým výborne behalo, tažko uveriť, čo nás sprevádzalo minulý týždeň - vietor a dážď.

Nenechajme sa však zmiasť, pretože nás počasie určite ešte nie raz prekvapí. Prinášame vám pár rád, ako mať i napriek nepriazniam počasia z behu radosť.

Oblečenie
Pokiaľ možno, použivajte oblečenie, ktoré nepremoká a neprefukuje, ale zároveň sa v ňom "nevaríte" a nezabúdajte na hlavu - zaobstarajte si šiltovku, poľa možností vodeodolnú a nezabudnite aj na rukavice.
Následne po dobehnutí všetko olečenie povešajte, aby vyschlo a tenisky sušte pri izbovej teplote, aby sa neznehodnotili, napríklad teplotou horúceho radiátora.

Tréning doma, či vo fitku

Ak je vonku skutočne tak, že by ste tam ani susedovho psa nevyhnali, porozmýšľajte nad niektorým z kardio strojov, ktoré už teraz naozaj nie sú drahé a veľa športových obchodov, či supermarketov ich ponúka v akciových cenách. Máme na mysli stepper, či stacionárny bicykel a pre tých, čo majú viac miesta a peňazí, už v minulosti spomínaný bežecký pás. Avšak úplne najekonomickejším riešením je švihadlo. To však odporúčame tým, čo bývajú v rodinnom dome, na prízemí paneláku, či s nahluchlými susedmi :)
Alebo ešte môžete "prepadnúť" najbližšie fitko.

Beh proti vetru
Ak bežíte proti vetru, zmiernite svoje tempo, pretože práve v takýchto podmienkach spotrebuje váš organizmus o šesť percent viac kyslíka, ako za normálnych okolostí. Na druhej strane beh proti vetru na začiatku tréningu môže znamenať, že pri návrate vás poženie vpred :)

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
26. apríl 2024 14:25