StoryEditor

Dať behu nový rozmer

26.11.2009, 00:00
Každý jeden bežec má pocit, že po určitej dobe mu behanie len tak pre seba nestačí a povie si, že ho chce posunúť niekam ďalej. Prvé ho zrejme napadne nejaký verejný beh. Skvelé nie?

Každý jeden bežec má pocit, že po určitej dobe mu behanie len tak pre seba nestačí a povie si, že ho chce posunúť niekam ďalej. Prvé ho zrejme napadne nejaký verejný beh. Skvelé nie?

Mňa čoskoro čaká účasť na mojom oficiálne prvom behu - verejnom behu. Teda ak nerátam ten kilometer na okresnom kole v 7. ročníku na základnej škole, tak toto bude pre mňa bežecká premiéra. Dospelácka bežecká premiéra.

Dieťa berie svet ako gombičku a ja, ako najlepšia v ročníku, čo sa behu týkalo, som si na okresnom kole verila a preto som nemala najmenšej pochybnosti, že beh zvládnem a umiestnim sa dobre. 7-me miesto ma nakoniec aj celkom prekvapilo, pretože taký úspech som nečakala.

Teraz sú moje pocity iné. Čím to je? Som dospelá, väčšia ani nie (viac už skutočne nenarastiem ;) ), ale cítim hlavne dáku zodpovednosť... Ale akú? A nakopí sa milión otázok ...  Ale tie pramenia práve zo strachu a možno aj ostychu. Som však rada, že som sa nechala uhovoriť a konečne spravím prvý krôčik do sveta verejných behov. Musela som jednoducho asi "dospieť", či ako to nazvať a možno... resp. určite vďačím aj Ľuboškovi Ferencovi, ktorý ma zlomil. A Ľuboško ver mi, tá čokoláda za odbehnutie nezohrala vôôôôbec úlohu ;)

Chcem vás však jediné poprosiť... Skúste sem napisať svoje prvé pocity, rady, odporúčania, čo vás motivovalo...  pretože určite nie som jediná, kto si doteraz behal len tak pre seba a dlho si hovoril, že mne viac netreba... Ja na oplátku sľúbim "dojáčik" po dobehnutí a určite pripravim aj rozsiahlejší článok na túto tému ;)

Krásny deň všetkým

Vaša celenka

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
25. apríl 2024 21:22