StoryEditor

Koniec roka v bežeckom tempe

06.01.2010, 08:00
Na záver roka 2009 sa uskutočnilo niekoľko bežeckých podujatí vytrvalostného charakteru. Jedným z nich bol aj Silvestrovský beh ulicami obce Michalová a Pohronská Polhora.

Na záver roka 2009 sa uskutočnilo niekoľko bežeckých podujatí vytrvalostného charakteru. Jedným z nich bol aj Silvestrovský beh ulicami obce Michalová a Pohronská Polhora.

V závere roka 2009 sa uskutočnilo niekoľko bežeckých podujatí vytrvalostného charakteru. Jedným z nich bol aj Silvestrovský beh ulicami obce Michalová a Pohronská Polhora.

Podľa rozhovoru s organizátormi a pretekármi, šlo už o trinásty ročník tohto podujatia, avšak propozície o jeho konaní sa na webe objavili prvý raz. Odrazilo sa to i na počte účastníkov, ktorý bol väčší ako po iné roky (viď výsledkovú listinu beh ulicami obce Michalová a Pohronská Polhora). Poďakovanie za tento veľmi užitočný čin patrí domácej bežkyni Dáši Adamekovej, ktorá sa postarala o to, aby informácie o tomto behu mohli byť „ zavesené“ na web.

O desiatej predpoludním sa na trať vydali muži, ženy, juniori a juniorky. Väčšina mužov (s výnimkou najstarších veteránov)absolvovala trať dlhú 8,5 km, z ktorej značná časť viedla náročným terénom (sneh, ľad, snehová kaša). Súťažiaci v ostatných kategóriách bežali o 3 km menej. Pre žiakov štartujúcich o niekoľko minút neskôr, boli pripravené kratšie trate primeranej dĺžky.

Spomedzi 12 súťažiacich žien ako prvá preťala cieľovú pásku 37- ročná Diana Grexová z Hornej Lehoty pred Zuzanou Temniakovou z Brezna a Dášou Adamekovou z Michalovej.

Medzi mužmi bol najrýchlejší slovenský reprezentant a majster SR v behu na 3 km prekážok Roman Vajs z Dukly Banská Bystrica. Druhú priečku obsadil Milan Wurst (Uvalno) a tretiu Erik Lenhardt z Banskej Bystrice.

Organizátori si od všetkých účastníkov vyslúžili uznanie nielen za starostlivo pripravenú športovú časť behu, ale i zabezpečenie (šatne, sprchy) a najmä za vynikajúcu kapustnicu, ktorá po behu bola pripravená pre všetkých účastníkov.



Ďakujeme RNDr. Danici Božovej a jej manželovi Ing. Vladimírovi Božovi za všetky príspevky a fotografie :)

Zúčastnili ste sa aj vy niektorého zo Silvestrovských behov a máte z neho aj fotografie? Neváhajte a pošlite nám ich na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. .


menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
20. apríl 2024 07:28