StoryEditor

adidas uvádza virtuálneho spoločníka pre beh

18.01.2010, 23:00
Interaktívny systém tréningu “miCoach” vám poradí či máte zrýchliť alebo spomaliť a to vďaka tomu, že sleduje tepovú frekveniu, počet krokov, dĺžku kroku a tempo chôdze.

Interaktívny systém tréningu “miCoach” vám poradí či máte zrýchliť alebo spomaliť a to vďaka tomu, že sleduje tepovú frekveniu, počet krokov, dĺžku kroku a tempo chôdze.

adidas, globálny líder v oblasti behu, v snahe pomôcť vám stať sa lepším bežcom predstavil celosvetovú novoročnú novinku a uvádza na trh miCoach Inštruktora /Pacer/ a miCoach Zónu /Zone/. Počas nasledujúcich mesiacov vás predajne adidas pozývajú, aby ste si vyskúšali nový prístroj na trénovanie a dali si nové ciele v rámci vašej fyzickej kondície pre rok 2010.

Svetovú premiéru absolvoval miCoach minulý týždeň na najväčšom veľtrhu elektroniky na svete, v Las Vegas. Zožal veľký úspech a svetové media ho častujú prívlastkami ako “najkomplexnejší a najpríjemnejší osobný tréningový system na trhu” od The Fast Company, alebo “Na veľtrhu sme našli niečo úžasne originálne a zaujímave: adidas miCoach Pacer” od Crunchgear.

miCoach je interaktívna služba na tréning vyvinutá na to, aby motivovala, inšpirovala a umožnila bežcom, aby sa zlepšovali a dosahovali svoje osobné ciele v tréningu, nech sú akékoľvek. miCoach v sebe zahŕňa vlastnosti dvoch rozličných produktov:

miCoach Inštruktor /Pacer/ - malý, ľahký prístroj, ktorý vám dáva hlasové inštrukcie keď trénujete a to buď cez slúchadlá alebo prostredítcvom vášho MP3 prehrávača. Počas behu vás miCoach Inštruktor slovne upozorňuje (zrýchlite na zelené pole, spomaľte do modrého poľa atď.), aby sa uistil, že zostávate v želanej zóne vašej tepovej frekvencie a že váš beh je na správnej úrovni vzhľadom na vašu osobnú výkonnosť.

miCoach Zóna /Zone/ – prístroj s ľahko čitateľným farebným displejom na zápästí, ktorý zabezpečuje presné a reálne inštrukcie čím vám uľahčuje tréning. V správnej intenzite trénujete vďaka monitoru vašej tepovej frekvencie.

Platforma nového interaktívneho systému tréningu miCoach plní sľub, ktorý si dal adidas v oblasti športových výkonov – umožniť všetkých atlétom dosiahnuť to, čo považujú za nemožné. Nedosahujeme to len vďaka inovačnej obuvi, ale teraz už aj cez služby osobného trénera, aby ste s jeho pomocou získali lepšiu kondíciu, bežali rýchlejšie a jednoducho boli v roku 2010 lepšími.

“miCoach uľahčuje každému na akejkoľvek úrovni získať osobný tréning. Okamžité správy o behu vám pomáhajú z neho čo najviac vyťažiť a dosahovať osobné ciele,” hovorí Bernd Wahler, šéf marketingu v adidas Performance. “Funkcia hlasovej komunikácie počas tréningu v miCoach Inštruktorovi dáva nový rozmer akémukoľvek cvičeniu, pretože umožňuje používateľom na rôznej úrovni objaviť ich skutočných potenciál. Tento produkt je naozaj na najlepšej ceste ponúknuť svojim spotrebiteľom osobný prístup pri tréningu.”

Inovačný tím adidas (aIT) začal s výskumom a vývojom súčasného základu pre miCoach pred viac ako dvomi rokmi s tým, že jeho cieľom bolo vyvinúť najpokrokovejší a najosobnejší prístup pri tréningu, aký trh ponúka. adidas spolupracoval aj s niektorými z najlepších svetových trénerov, aby vytvoril tréningovú metodológiu miCoach. Medzi nimi bola aj Mark Verstegen, zakladateľ a riaditeľ Inštitútu výkonnosti (API), elitného tréningového a výskumného centra, ktoré bolo založené na Štátnej univerzite v Arizone.

"Celé je to o posúvaní sa na vyššiu úroveň, či už to znamená, že chcete zlepšiť váš osobný čas, schudnúť alebo chcete trénovať na váš prvý maratón,” povedal Christian DiBenedetto, líder vývojového tímu aIT. “miCoach sa správa ako Váš vlastný osobný tréner, ktorý Vás sprevádza počas každého behu. Prakticky rozmýšľa za Vás a presne vie čo chcete dosiahnuť a pomáha Vám dostať sa tam.”

Na stránke micoach.com si môžete vytvoriť vaše vlastné tréningové plány, stanoviť si ciele a aktívnejšie sledovať a riadiť váš postupný pokrok. Základom miCoach je šesť zdokumentovaných tréningových plánov, ktoré sú určené pre tých, ktorí chcú bežať rýchlejšie a zlepšiť si ich osobný čas až po tých, ktorí chcú schudnúť. Na micoach.com si takisto môžete vytvoriť vlastný tréningový plán, ktorý z vás spraví lepšieho bežca.

Na micoach.com získate tréningový program, ktorý je prispôsobený práve na zóny vašej tepovej frekvencie a ktorý Vám pomôže dosiahnuť Vaše ciele v oblasti kondície účinnejšie ako tradičné cvičenie. miCoach počúva Vaše srdce a určí Vaše osobné zóny a ich hranice v tréningu. Každá z nich je znázornená inou farbou, aby ste sa v tom vedeli ľahšie orientovať a aby Váš tréning bol účinný – modrá, zelená, žltá a červená. miCoach pomáha bežcom určiť si ciele a potom ich aj dosiahnuť a to tým, že monitoruje ich tepovú frekvenciu a hovorí im kedy majú spomaliť a kedy zasa zrýchliť.

Odporúčaná maloobchodná cena pre kompletný systém miCoach Inštruktora je €119.99 a Zóna je dostupná v odporúčanej maloobchodnej cene €59.99.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
27. júl 2024 01:22