StoryEditor

Darujte si maratón s Bootcampom!

16.04.2010, 09:00
Maratón - beh pravdy. Toto pomenovanie ukrýva v sebe podstatu toho , čo táto disciplína so sebou prináša. Svojou náročnosťou núti človeka systematicky na sebe pracovať.

Maratón - beh pravdy. Toto pomenovanie ukrýva v sebe podstatu toho , čo táto disciplína so sebou prináša. Svojou náročnosťou núti človeka systematicky na sebe pracovať.

Nepozná slovko nedá sa, nič Vám neodpustí. Odhalí všetky Vaše slabiny. Čím prísnejší a tvrdší budete k sebe v čase prípravy, tým menšie bude Vaše trápenie. Maratón skutočne bolí. Postaviť sa na štartovú čiaru znamená, byť pripravený na boj s časom, kilometrami a predovšetkým samým sebou. Úplné fyzické vyčerpanie, ktoré narastá s pribúdajúcimi kilometrami, krok za krokom nahlodáva Vaše sebavedomie. Skúša, koľko vydržíte. Nepoddať sa, znamená zvíťaziť. Dokázať to, predstavuje opakovane vytvárať podobné stresové situácie v tréningu. Naučiť sa sebaovládať a sebariadiť.

Čo prebieha mysľou maratóncov v priebehu trate, čo prežívajú, aké sú ich pocity, nie je jednoduché vyjadriť. Je to ovplyvnené viacerými faktormi. Individualitou bežca, prostredím, momentálnou dispozíciou, vytýčeným cieľom. Hoci pre každého z maratóncov je cieľová páska rovnako ďaleko, cesta k nej je veľmi odlišná. Výstrelom štartéra sa väčšina bežcov uzatvára do svojho vnútra, otvára sa priestor pre vnútorný dialóg.

S pribúdajúcimi kilometrami a narastajúcou únavou, si čoraz intenzívnejšie uvedomujete, že sa blíži čas, kedy budete musieť zabudnúť na bolesť a vyčerpanie a odovzdať zo seba všetko, na čom ste tak dlho pracovali. Premietate si hodiny tvrdej driny a uisťujete sa v presvedčení, že to dokážete. Nie je to ľahké, keď máte ešte v čerstvej pamäti pocity, ktoré vo Vás zanechal predošlý maratón. Keď sa únava stáva neznesiteľnou, snažíte sa upriamiť pozornosť na divákov, prírodu, proste čokoľvek, čo aspoň na chvíľu zamestná Vašu myseľ. Usilujete sa uniknúť prílišnému pozorovaniu seba samého. Sú momenty, kedy doslova ignorujete svoje telo. Vravíte si: „Ty nepočúvaš mňa, ja nebudem Teba. Rob si čo chceš, ja idem ďalej. Ja to predsa nemôžem vzdať.“

Znie to možno neuveriteľne, ale skutočne v priebehu posledných kilometrov máte pocit, že ste ako stroj, ktorý niekto naprogramoval. Snáď jediné na čo v tej chvíli myslíte, je cieľ. Viete len to, že musíte dobehnúť. Ani na okamih si nesmiete pripustiť, že môžete zastať. Ľahko by ste podľahli takémuto pokušeniu pri predstave okamžitej úľavy. Dali by ste tým šancu svojmu slabšiemu JA, aby nad Vami zvíťazilo. Znamenalo by to pre Vás, vrátiť sa o krok späť.

Za cieľovou páskou z Vás všetko opadne. Ten pocit nesmiernej úľavy umocnený pocitom víťazstva nad sebou samým, Vás posúva výrazne vpred. Každým maratónom stojíte bližšie k méte, ktorú chcete dosiahnuť.

Tento príbeh môže byť i Váš!
„Vy máte cieľ, my poznáme cestu.“

Andrea Bérešová, reprezentantka SVK v maratónoch a garant projektu Bootcamp


Pre tých z vás, ktorým názov BOOTCAMP nič nehovorí, BOOTCAMP predstavuje životnú filozofiu, ktorej cieľom je prostredníctvom systematickej pohybovej aktivity zvýšiť kvalitu života vo všetkých oblastiach.

Ide o intenzívny skupinový tréningový program určený pre širokú verejnosť i športovcov, ktorí chcú trénovať na niektorý z väčších behov. Široká škála používaných metód a prostriedkov, zosúladená s individuálnymi možnosťami, schopnosťami i potrebami klientov, v súčinnosti s pôsobením silného motivačného faktora v podobe „kolektívneho ducha“, radí BOOTCAMP k jedným z najefektívnejších a súčasne najobľúbenejších kondičných programov na svete.

Harmonogram tréningových jednotiek:

Pondelky (ŠH Elán):
17:30 – 18:30 hod BOOTCAMP
18:30 – 19:30 hod BOOTCAMP BEHÁME

Stredy (ŠH Elán):
17:30 – 18:30 hod BOOTCAMP
18:30 – 19:30 hod BOOTCAMP BEHÁME

Piatky:
19:00 – 20:00 hod areál prírodného kúpaliska Kuchajda


Cena: iba 30 €/osoba/mesiac

Tel. kontakt: 0903/104 242

Viac o Bootcampe sa dozviete z nášho januárového článku

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
26. apríl 2024 11:18