StoryEditor

Bežecký sviatok v Likavke pri Ružomberku

20.04.2010, 00:00
Bežecký sviatok pripomínala obec Likavka pri Ružomberku v nedeľu 18. apríla 2010, v ktorej sa uskutočnil už 32. ročník Behu oslobodenia o putovný pohár starostu obce Likavka.

Bežecký sviatok pripomínala obec Likavka pri Ružomberku v nedeľu 18. apríla 2010, v ktorej sa uskutočnil už 32. ročník Behu oslobodenia o putovný pohár starostu obce Likavka.

Podujatia sa zúčastnili bežci z rôznych oblastí Slovenska a tradične i od našich severných susedov od najmenších detí až po zrelých veteránov. O vysokom počte súťažiacich v jednotlivých vekových kategóriách svedčí i výsledková listina, ktorú tvorí presná desiatka husto popísaných strán. K takémuto bohatému štartovnému poľu bežcov prispelo okrem nádherného prírodného prostredia v blízkosti hradu Likava i príjemné jarné slnečné počasie a perfektná organizácia súťaže.

Muži v hlavnej kategórii i mladší veteráni absolvovali 9, 5 km dlhú členitú trať, ktorá viedla ulicami obce a lesnými chodníkmi v okolí hradu Likava. Tempo počas prvých piatich kilometrov diktovala trojica bežcov, ktorú tvorili Ján Wydra z Poľska, Tomáš Gazdarica (ŠK Malinô ) a Jozef Dubašák (AK STeeple Poprad). Potom sa počas stúpania v lesnom teréne do čela dostal Jozef Dubašák ktorý si už víťazstvo nenechal ujsť. V istom úseku trate dokonca bežal tak rýchlo a sústredene, že si nevšimol ani fotografa, ktorý na pretekárov čakal v teréne vedľa trate. Zvíťazil výkonom 33:14 min s výrazným náskokom pred skialpinistom Tomášom Gazdaricom (33:34 min) a Poliakom Jánom Wydrom (33:44 min).

V súťaži žien na 5 km v absolútnom poradí bez rozdielu veku zvíťazila 31-ročná slovenská reprezentantka Martina Merková, minuloročná úspešná účastníčka svetového šampionátu v behu do vrchu, z AŠK Grafobal Skalica pred Evou Neznámou z Dolného Kubína a Katarínou Paulínyovou z AK ZŤS Martin, ktorá sa zároveň stala víťazkou kategórie nad 35 rokov.


menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
26. apríl 2024 02:09