StoryEditor

Sieť trénerov rekreačných bežcov je na svete!

14.05.2010, 00:00
Pred pár týždňami začala svoju činnosť skupina 18 trénerov rekreačných a „buď-fit“ bežcov, poskytujúca svoje služby vo viac ako 15 mestách Slovenska. Beh.sk sa zhováral so zakladateľmi projektu „RUN for FUN ...a trénuj s nami“.

Pred pár týždňami začala svoju činnosť skupina 18 trénerov rekreačných a „buď-fit“ bežcov, poskytujúca svoje služby vo viac ako 15 mestách Slovenska. Beh.sk sa zhováral so zakladateľmi projektu „RUN for FUN ...a trénuj s nami“.

Aký cieľ ste si stanovili pri štarte projektu?
„Našim cieľom je v prvom rade poskytnúť pohybuchtivým ľuďom bez rozdielu veku, pohlavia a fyzickej kondície dostupnú odbornú radu, ako sa začať pravidelne hýbať, ako behať, trénovať, pripraviť sa na preteky, prípadne zlepšovať svoju kondíciu či výkonnosť v rekreačnom behu“, povedal jeden z troch zakladajúcich členov a manažér projektu Run For Fun, Ľubomír Hrčka.

Kto sú vaši tréneri?
„V našom tíme sú kvalifikovaní tréneri, vrátane trénerov I. triedy, bývalý reprezentačný tréner, skúsení súčasní a bývalí pretekári, majstri SR, účastníci ME, MS, OH, atď. Túto sieť chápeme ako začiatok, v prípade záujmu máme ambíciu ponuku rozširovať do ďalších miest a regiónov. Všetko závisí od záujmu ľudí“, hovorí Ľubomír Hrčka.

Čo projekt rekreačným bežcom ponúka?
„V súčasnosti ponúkame dva produkty, obidva ale vždy individuálne prispôsobované potrebám, cieľom, fyzickej kondícii a zdravotnému stavu jednotlivca,“ dodáva Štefan Mereš, zakladateľ a šéftréner projektu. „Pre väčšinu ľudí bude asi najvhodnejšia forma členstva v združení Rekreačný beh, o. z., ktoré členom zabezpečuje pravidelné tréningové plány, poradenstvo a jeden krát v týždni tréning s trénerom v skupinke max. 8 bežcov. Každý člen dostáva INDIVIDUÁLNY tréningový plán.“

Spomínali ste dva produkty...
„Druhý produkt je určený pre tých, ktorí chcú trénera častejšie ako raz v týždni prípadne sa nechcú takpovediac deliť o pozornosť trénera na tréningu s niekým iným. Pre tých máme možnosť dohodnúť si individuálny počet tréningových jednotiek do mesiaca a samozrejme sú na tréningu s trénerom sami. Len podotýkam, že oba produkty sú už dnes dostupné tak jednotlivcom ako aj organizáciám pre ich zamestnancov.“

Aké máte plány do budúcnosti?
„Ako povedal Ľuboš v súvislosti s rozširovaním siete trénerov, všetko závisí od záujmu bežcov - klientov. Ak sa ukáže, že náš projekt sa ľuďom páči a prináša im „radosť z behu“ ako má projekt aj v logu, rozšírime služby napr. o dlhodobú prípravu na konkrétny pretek (veľa ľudí sa pripravuje napr. na svoj prvý maratón), chceme pripraviť sériu mestských behov, organizovať športové pobyty spojené s bežeckým tréningom, pre firmy firemné majstrovstvá v cestnom behu, atď.“ pripája sa tretí zakladateľ, tréner I. triedy, Jozef Mačák.

Kde môžu nájsť potenciálni záujemci o „... trénovanie s vami“ viac informácií?
„Všetky potrebné informácie sú k dispozícii na našej web stránke www.runforfun.sk, prípadne sa môžu na nás kontaktovať prostredníctvom email-u: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. alebo na našich telefónnych číslach.


www.beh.sk je partnerom projektu „Run For Fun ...a trénuj s nami!“

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
19. apríl 2024 14:58