StoryEditor

Bežte prirodzene s Nike Free!

26.05.2010, 00:00
Nenechajte svoje chodidlá zaháľať. Choďte, alebo bežte naboso aj keď ste obutí. Že to nie je možné? Omyl, skúste tenisky Nike Free.

Nenechajte svoje chodidlá zaháľať. Choďte, alebo bežte naboso aj keď ste obutí. Že to nie je možné? Omyl, skúste tenisky Nike Free.

V obyčajných teniskách svaly a väzy, ktoré udržujú klenbu, ochabujú a vzniká plochá noha. Naopak chôdza, alebo beh naboso je skvelý spôsob, ako udržať svoje chodidla zdravé a vo forme. Lenže, kto z vás má tú možnosť sa prejsť každý deň aspoň chvíľku po pláži, alebo mäkkom trávniku? Asi len málokto.

Nike vymyslela pred piatimi rokmi unikátnu tenisku, ktorá imituje chôdzu na boso. Piesok, alebo trávu síce medzi prstami neucítite, napriek tomu budete mať chôdzu v teniskách Nike Free na Vaše nohy blahodárny účinok. Pri každom kroku zapojíte svaly, ktoré sa do tejto doby nezdravo spaľovali a ochabovali.

V čom je tak iná?
Už prví pohľad na výrazne profilovanú, akoby rozrezanú, podrážku a medzipodošvu napovie, že Nike Free nie sú obyčajné tenisky. Ryhy v podrážke však nie sú módnym výstrelkom, naopak rešpektujú anatomickú stavbu chodidla a umožňujú maximálnu ohybnosť tenisky. Vďaka tomu získavajú Vaše nohy úplnú voľnosť a každý váš krok bude úplne prirodzený.

Chôdza v Nike Free je naviac veľmi pohodlná, vďaka medzipodošve zo špeciálnej peny, ktorá je na najviac namáhaných miestach - v pätnej časti a na špičke - potiahnutá vysoko odolnou karbónovou gumou BRS 1000. Pre váš maximálny komfort sú jednotlivé diely zvršky lepené pomocou ultrazvuku, takže sa nemusíte báť, že by vás niekde trel šev.

Nový model Nike Free je najviac kompatibilný s technológiou Nikeplus!

Na FREEčka by ste si mali zvykať pozvoľna
S Nike Free je to rovnaké, ako keď začínate s behaním. Klusať hneď na prvý krát by nebolo najmúdrejšie. A pretože Nike Free je úplne iná teniska, ako na aké boli Vaše nohy doposiaľ zvyknuté, dajte telu čas si privyknúť.

Zo začiatku postačí v teniskách obísť párkrát okolo domu. Nabudúce môžete skúsiť prechádzku so psom. Až potom začnite opatrne s behaním. Zo začiatku skúste napríklad len päť - desať minút. Postupne, až si ochabnuté a doposiaľ takmer vynechané svaly privyknú a zosilnia, môžete dobu behu v Nike Free zase o trochu predĺžiť. Alebo v nich skúste bežeckú abecedu, rozdiel určite ucítite. Výklus v Nike Free je skvelým spôsobom ako posilniť klenbu nohy, členkový kĺb, lýtkové svaly, predísť rôznym zraneniam a zlepšiť svoje bežecké schopnosti.

Nike Free sú tenisky prakticky pre každého. Napriek tomu ak máte nejakú vážnejšiu vadu chodidla, poraďte sa pred ich nákupom, ešte so skúseným ortopédom, alebo pediatrom.

Tenisky si budete môcť kúpiť v Nike predajni v Eurovee a Spirit Sporte v Auparku.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
19. apríl 2024 19:48