StoryEditor

Ďakujeme(.sk) za pomoc!

08.06.2010, 00:00
Dakujeme.sk je prvý darcovský portál na Slovensku, ktorý vznikol pre dvomi rokmi. Beh.sk ho tento rok podporil kampaňou práve kvôli úžasnej idee podporiť tých, ktorí to podporujú. Na Behu Devín - Bratislava vyzbieral vďaka 21 bežcom spoločne 3 490 Eur pre 15 detí a tri projekty.

Dakujeme.sk je prvý darcovský portál na Slovensku, ktorý vznikol pre dvomi rokmi. Beh.sk ho tento rok podporil kampaňou práve kvôli úžasnej idee podporiť tých, ktorí to podporujú. Na Behu Devín - Bratislava vyzbieral vďaka 21 bežcom spoločne 3 490 Eur pre 15 detí a tri projekty.

Dakujeme.sk je prvý darcovský portál na Slovensku. Vznikol pre dvomi rokmi. Za ten čas ľudia cez neho darovali 65 801 EUR (1 982 337 Sk). Umožňuje štedrým ľuďom darovať online prostredníctvom siedmych platobných systémov.

Projekt: Bežím na pomoc
Národný Beh Devín – Bratislava:

21 bežcov bežalo na pomoc deťom s postihnutím, s vážnymi ochoreniami
Spoločne získali 3 490 Eur pre 15 detí a tri projekty


Pár príbehov:
* Stanley Gašparovič a Simona Beskidová bežali na pomoc Tomášovi Martvoňovi, chlapcovi, ktorý následkom rakoviny na miechovom kanáliku zostal na vozíku.
Podarilo sa im získať pre neho 620 Eur na liečenie.

* Matej Cifra, alias Sajfa bežal na pomoc dvom takmer nevidiacim deťom Zorke a Brankovi Sárossy. Obaja súrodenci, ktorí majú detskú mozgovú obrnu, vrodený šedý zákal, mikropenia, spastickú kvadruparézu, ťažkú psychomotorickú retardáciu a epilepsiu.
Sajfovi sa podarilo získať pre súrodencov 90 Eur na zakúpenie rehabilitačnej pomôcky na zlepšenie zraku Light Box.

* Peter Duľa bežal na pomoc Kristiánovi Cibuľovi, ktorý trpí zhubným nádorom periférnych nervov a autonómneho nervového systému.
Za získané financie vo výške 364 Eur budú zakúpené ortopedické pomôcky a rehabilitačné cvičenia.

* Marián Dornák dobehol do cieľa v skvelom čase a získal 384 Eur na liečebnú rehabilitáciu Mariannky Michlišinovej. Marianka statočne bojuje s detskou mozgovou obrnou.

*Vikuška trpí syndrómom pripútanej miechy s deformáciami hrudného koša bez 4 rebier akejkoľvek kostrče, vrodenou skoliózou, má chorú obličku
Daniela Košťálová a Ivan Štefanec svojím behom získali na liečbu Viktórie Savkovej 284 Eur.

* Príbeh Tomáška Uríka „Podaj mi ruku a ja pôjdem” Oslovil Dominiku Kostoválovú.
Zabehla výborný čas a získala pre Tomáška 90 Eur na liečbu u dr. Augustínovej v Egypte.

* Kristína Hošková bežala na pomoc Tobiáškovi Sedlákovi, ktorý bojuje s detskou mozgovou obrnou.
Podarilo sa jej získať pre Tobiáška 377 Eur. Vďaka zbierke bude môcť absolvovať rehabilitačný pobyt.

* Svetlana Žuchová svojím bežeckým výkonom pomohla získať 142 Eur pre viacdetnú rodinu, v ktorej sa v decembri 2009 narodili tri sestričky-trojičky – Monika, Karolínka a Paulínka.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
18. apríl 2024 06:39