StoryEditor

Tesco behy tento rok s rekordnou účasťou

30.06.2010, 00:00
Tohtoročná séria Tesco behov prekvapila najmä svojou účasťou, kedy Slovensko dokázalo, že chce pomáhať. Celková účasť vo všetkých štyroch mestách bola niečo cez 8300 účastníkov.

Tohtoročná séria Tesco behov prekvapila najmä svojou účasťou, kedy Slovensko dokázalo, že chce pomáhať. Celková účasť vo všetkých štyroch mestách bola niečo cez 8300 účastníkov.

Nechýbali medzi nimi deti, rodičia s malými deťmi v kočíkoch, starší účastníci, skrátka každý, kto chcel túto ideu podporiť.

V číslach sa účasť pohybovala takto:

- Nitra – 1839 účastníkov
- Prešov – 2345 účastníkov
- Bratislava – 2469 účastníkov
- Žilina – 1674 účastníkov

Čo je spolu neuveriteľných 8327 účastníkov


V Bratislave bežalo za posledné tri ročníky rekordný počet bežcov a dá sa hovoriť, že v porovnaní s Českou republikou boli Slovenské kolá účasťou vyššie (teda okrem Prahy). Vieme, nejde o pretekanie sa, kto je lepší, ale ide radosť z toho, že môžeme pomôcť a všetky peniaze vyzbierané z týchto behov poputujú Nadácii na výskum rakoviny. Vďaka krásnej účasti, je do budúceho roka možne, že pribudnú nejaké mestá, aby sme sa ľuďom viac priblížili.

Doposiaľ sa vyzbieralo okolo 37-tisíc € a k ním pribudnú ešte peniaze za predaj modrých šnúrok, náramkov, či peniaze vyzbierané cez darcovské sms (DMS). Predpokladá sa suma okolo 42-tisíc €.

Ďakujeme všetkým, aj v mene Nadácie na výskum rakoviny a mene našom, za účasť na Tesco behoch a veríme, že sa čoskoro stretneme na niektorom z iných behov, ako napríklad Night Run teraz v septembri, či ostatné behy organizované BeCool, pretože každý jeden beh podporuje charitatívne projekty.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
26. apríl 2024 16:27