StoryEditor

Nenápadné svaly na udržanie rovnováhy IV.

17.08.2010, 00:00
Okrem cvikov uvedených naposledy, vám dnes prinášame trojicu, ktorá zavŕši náš krátky seriál cvikov na udržanie rovnováhy.

Okrem cvikov uvedených naposledy, vám dnes prinášame trojicu, ktorá zavŕši náš krátky seriál cvikov na udržanie rovnováhy.

Okrem cvikov uvedených naposledy (v článku Nenápadné svaly na udržanie rovnováhy III.) vám dnes prinášame trojicu, ktorá zavŕši náš krátky seriál cvikov na udržanie rovnováhy.

Posilňovanie posturálnych svalov chrbta

Vykonajte vzpor ležmo s nohami položenými na fitlopte, trup i nohy majte napnuté v rovine a ruky opierajte o podložku v šírke ramien. Po krátkej výdrži pokrčte nohy v kolenách, pritiahnite kolená k hrudníku a posuňte si loptu pod seba. Potom pomaly rúčkujte dopredu, až kým sa nedostanete späť do východiskovej pozície.
Posilňovanie chrbtového svalstva

Ľahnite si bruchom na fitloptu s oporou o nohy; trup a paže uvoľnite. Následne vzpažte a zdvihnite hlavu. Paže, hlavu i trup prepnite do predĺženia nôh a vydržte. Potom zaujmite východiskovú polohu a uvoľnite sa.
Posilňovanie sedacieho svalstva

Ľahnite si bruchom na fitloptu s oporou o nohy na šírku presahujúcu ramená a paže na šírku ramien. Z tejto polohy pozvoľna zdvíhajte napnuté nohy nad podložku a v tejto polohe vydržte. Potom vráťte nohy do pôvodnej polohy a uvoľnite sa.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
26. apríl 2024 10:50