StoryEditor

Ako nestratiť motiváciu

08.10.2010, 00:00
Udržať si správnu motiváciu pre beh je veľmi dôležitá. Tí, ktorí motiváciu máte, nezatracujte túto tému a venujte jej predsa len chvíľu vášho času a prispejte svojimi postrehmi a radami v diskusii.

Udržať si správnu motiváciu pre beh je veľmi dôležitá. Tí, ktorí motiváciu máte, nezatracujte túto tému a venujte jej predsa len chvíľu vášho času a prispejte svojimi postrehmi a radami v diskusii.

1. Beh sa stáva tradíciou
Nájdite si jeden z behov, ktorý sa koná každý rok. Snažte sa naň pripravovať čo najlepšie a následne si porovnať váš výkon s tým, že sa chcete i naďalej zlepšovať!

2. Buďte pripravení
Majte svoje tréningové veci pripravené, aby ste sa nemuseli vyhovárať, že vám niečo chýba, či ste nestihli „vhupsnuť“ do tréningového a absolvovať svoju dávku .

3. Adoptujte si nováčika
Ak poznáte niekoho, kto by rád začal behať, ale nevie ako, ponúknite mu vašu pomoc. Pomôžete mu s prvými krokmi k tomu, aby sa stal vaším partnerom pri behu, i keď je možné, že pre vás spoločné tréningy nebudú až tak fyzicky náročné, dôležitejšie je získať späť svoju motiváciu.

4. Trénujte ráno
Mnohí sú toho názoru, že ak si vybehnú ráno, ich deň je „dlhší“. Preto si radšej privstanú a absolvujú svoj tréning. Radosť z týchto faktov bude pre vás viac než motivujúca.

5. Primerane oddychujte
Možno ste stratili motiváciu práve kvôli zraneniu, ku ktorému ste prišli nedostatočným oddychovaním a pravidelnými prestávkami medzi tréningovými dávkami. Netrénujte každý deň, ak sa na to necítite, avšak nezabudnite na pravidelnosť a výhovorky typu „Dnes nepôjdem, budem radšej trénovať dva dni za sebou“, nie sú na mieste.

6. Stereotyp
Už vás nudí váš pravidelný „okruh“? Tak prečo ho nezmeníte? Vyberte si novú – zaujímavejšiu trasu a uvidíte, že láska k behu neochladla!

7. Medaile, či štartové čísla
Zriaďte si „nástenku“, či kútik, kde si dáte svoje medaile, štartové čísla a spomienkové predmety na behy, ktoré sta absolvovali a uvidíte, akú zázračnú moc majú. Budete mať motiváciu trénovať, aby sa vaša zbierka zväčšovala.

Do behania!

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
26. apríl 2024 03:13