StoryEditor

ČSOB Maratón najvýhodnejší už iba do 31. januára!

23.01.2011, 23:00
Ak chcete bežať tohtoročný bratislavský ČSOB Bratislava Marathon, ktorý prináša veľa noviniek pre všetkých bežcov, nezaháľajte a registrujte sa naň čo najskôr - do pondelka 31. januára 2011.

Ak chcete bežať tohtoročný bratislavský ČSOB Bratislava Marathon, ktorý prináša veľa noviniek pre všetkých bežcov, nezaháľajte a registrujte sa naň čo najskôr - do pondelka 31. januára 2011.

Tento rok Dominik Hrbatý prijal funkciu ambasádora ČSOB Bratislava Marathon 2011, patróna detských behov a mieni sa zapojiť aj do charitatívnych projektov podujatia. Ambasádor ČSOB Bratislava Marathon 2011 chce svojou osobnou podporou tohto podujatia pritiahnuť na štart niektorého z behov a zároveň aj k športovaniu čo najviac ľudí. "Beh nie je v porovnaní s inými športmi finančne náročný, stačia jedny tenisky. Behať sa dá kdekoľvek a človek má šancu urobiť niečo pre svoje zdravie,“ pripomenul.

Dominikova premiéra na polmaratóne
Dominik Hrbatý absolvuje v Bratislave svoj prvý polmaratón v kariére. “Ak by som ho zvládol za 1:30 hod, bolo by to skvelé, ale musel by som bežať v tempe 4:05 až 4:10 min na kilometer. Myslím si, že 10 až 15 kilometrov by som takto vydržal, ale čo ďalej, neviem. Preto začnem asi pomalšie a potom uvidím, čo sa bude diať. Čas medzi 1:40 až 1:45 hod. by mal byť v mojich silách,“ naznačil svoje ambície a prezradil, že raz by chcel zabehnúť Newyorský maratón. Snáď aj pod tri hodiny.

Populárneho “Domina“ zaujal nielen športový, ale aj charitatívny rozmer ČSOB Bratislava Marathon 2011. Organizátori pripravujú tri projekty: Združenie na pomoc detskej onkológii pri DFNsP v Bratislave na Kramároch dostane v plnej výške peniaze vyzbierané zo štartovného v detských behoch (v roku 2010 sa takto vyzbieralo vyše 3200 eur), generálny partner podujatia ČSOB zaplatí štartovné v detských behoch deťom z detských domovov a novinkou je aj spolupráca organizátorov s Detským fondom OSN (UNICEF).
"Už niekoľko rokov navštevujem detskú onkológiu v Bratislave, dokonca som tam robil aj Mikuláša. Hoci som im mal rozdávať darčeky ja, veľakrát to bolo naopak a obdarovali deti mňa. Ak môžem, vždy pomôžem. Charita patrí k športu," zdôraznil Dominik Hrbatý, ktorý si na stredajšej tlačovej besede v hoteli Sheraton prevzal od organizátorov symbolické štartové číslo jeden.

Najvýznamnejšie zmeny v porovnaní s predchádzajúcimi ročníkmi

1. Kľúčovou je presun centra pretekov z Hviezdoslavovho námestia k novej budove SND a nákupnému centru Eurovea a s tým súvisiaca zmena trate.

2. Štart a cieľ pretekov bude pred novou budovou SND, neďaleko bude aj maratónske mestečko so všetkými službami pre bežcov, registrácia bude v tzv. Sklade číslo 7 (Rybársky cech) a k dispozícii bude parkovanie zadarmo.


Organizátori oznámili aj mená prvých špičkových vytrvalcov zo stredoeurópskeho regiónu, ktorí sa predstavia 27. marca na ČSOB Bratislava Marathon 2011. Na štart maratónu sa postavia Vladislav Lipovský (3-násobný majster SR), Peter Tichý (2-násobný majster SR),
Martin Holečko (dvakrát 3. v Bratislave), v Maďarsku žijúci Etiópčan Ashenafi Erkolo s osobným rekordom 2:19:41 h, víťazka MMM v Košiciach z roku 2000 Ivana Martincová (dvakrát 3. v Bratislave), Anna Balošáková (5-násobná majsterka SR) a slovenská rekordérka a dvojnásobná víťazka Viedenského maratónu Ľudmila Melicherová.

Stávka maratónu
Štyridsaťšesťročná rodáčka z Fiľakova so zástupcami spoločnosti Be Cool uzavrela zaujímavú stávku: ak prekoná najlepší slovenský veteránsky výkon v kategórii žien nad 45 rokov, ktorý je presne 3:02:56 (Jarmila Šuniarová, Čadca, rok 1992), dostane prémiu 111 eur. Ak však zabehne maratón pod 3 hodiny, zinkasuje dvojnásobok tejto sumy.

Na polmaratón sa prihlásili víťazka bratislavského polmaratónu z roku 2009 Janka Zatlúkalová, 11-násobná majsterka SR v tejto disciplíne Dana Janečková, štvornásobný majster SR v maratóne Imrich Pástor a najlepší maďarský vytrvalec súčasnosti László Tóth.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
26. apríl 2024 01:57