StoryEditor

ČSOB Bratislava Marathon 2011 už o mesiac!

23.02.2011, 23:00
Druhým ambasádorom je Sajfa, mesiac pred štartom je pokorená hranica 4000 prihlásených, svoje prvenstvo sa pokúsi obhájiť keňan Edwin Kibowen, Nike tréningy v plnom prúde, ambície vytvoriť nový traťový rekord v maratóne a veľa zaujímavého pre účastníkov tohto podujatia roka.

Druhým ambasádorom je Sajfa, mesiac pred štartom je pokorená hranica 4000 prihlásených, svoje prvenstvo sa pokúsi obhájiť keňan Edwin Kibowen, Nike tréningy v plnom prúde, ambície vytvoriť nový traťový rekord v maratóne a veľa zaujímavého pre účastníkov tohto podujatia roka.

V posledných dňoch sa podarilo prelomiť štvortisícú hranicu v počte prihlásených, čo je oproti minuloročnému rekordu, už teraz - mesiac pred podujatím (25.-27. marec 2011), skvelá správa. Organizátori rovnako tak pripustili, že je možné, že počet účastníkov prekročí až 5000. Druhé výhodné štartovné je totiž iba do 28. februára a je možné, že mnohí sa prihlásia na poslednú chvíľu.

Tu sú doterajšie počty prihlásených účastníkov:
maratón - 696
polmaratón - 1415
štafety - 177
inline - 246
hobby - 554
deti - 280, atď.

Elitní bežci budú zverejnení oficiálne niekoľko dní pred podujatím, finančné odmeny pre najlepších sú však isté už teraz, pretože organizátori chcú tento rok zlepšiť traťový rekord z roku 2008 - čas 2:19:42, ktorý zabehol Vasil Remshchuk a vytvoriť tak skupinu bežcov, ktorí budú spoločne bežať na čele pelotónu a spoločne tak dosiahnu zlepšenie rekordu podujatia. "Vlani to nevyšlo, Kibowen bežal vo vetre dlho sám a uspokojil sa iba s víťazstvom. Tentoraz sme aj prémie pre najlepších nastavili tak, aby mali motiváciu bežať čo najrýchlejšie," upozornil Jozef Pukalovič.

Isté však je, že do Bratislavy príde obhajovať maratónske prvenstvo Keňan Edwin Kibowen a aj jeho krajanka Lilian Koechová," prezradil novinku riaditeľ pretekov.

Novým centrom ČSOB Bratislava Marathon 2011, bude námestie pred novou budovou SND a Eurovea Galleria. "Všetko bude na jednom mieste a verím, že sa všetci účastníci i diváci budú cítiť komfortne. Pripravili sme program pre deti, vystúpenia hudobných skupín a bezplatné parkovanie. Dúfam, že tých 50 až 60-tisíc ľudí, ktorých očakávame počas marcového bežeckého víkendu, bude mať pozitívne zážitky," nádejal sa výkonný riaditeľ podujatia Peter Pukalovič.

Ďalšou novinkou sú štartové čísla štafiet, ktoré budú mať okrem čísla štafety, uvedený aj jej názov.

Krsitína Naňová, marketing and event manažérka Eurovea Galleria: "Verím, že spojenie s maratónom zvýši v čase osláv 1. výročia otvorenia našej nákupnej galérie návštevnosť. Pripravili sme súťaže a bohatý program pre všetky vekové kategórie, koncerty skupín, pričom headlinerom bude známe zoskupenie Boney M.“

Po tenistovi Dominikovi Hrbatom predstavili organizátori v stredu na tlačovej besede druhého ambasádora ČSOB Bratislava Marathon 2011 moderátora Mateja "Sajfu" Cifru. "Som Bratislavčan, narodil som sa v tomto meste a chcem podporiť akciu, ktorá rozhýbe ľudí. Chcel som zabehnúť v polmaratóne čas pod 1:30 h, ale zistil som, že to nebude jednoduché," priznal "Sajfa" a dodal, že berie akýkoľvek výkon: "Len nech nám výjde počasie."

Bratislavský maratón podporilo aj nové vedenie hlavného mesta. "Čo iné by sme mali podporiť, ak nie aktivitu propagujúcu zdravý životný štýl. Finančná situácia mesta nie je najlepšia, ale organizátorom môžeme pomôcť vo forme poskytnutia rôznych služieb a pomoci získania potrebných povolení," uviedol hovorca bratislavského magistrátu Michal Stuška.

Všetky ostatné organizačné záležitosti pre účastníkov, budú prístupne na stránkach ČSOB Bratislava Marathon 2011 počas marca.

NIKE A ČSOB BRATISLAVA MARTHON 2011

Športový partner ČSOB Bratislava Marathon 2011 spoločnosť NIKE prichytala pre bežcov zaujímavú ponuku. Všetci účastníci podujatia majú po zaplatení štartovného na ktorúkoľvek disciplínu nárok na 20-percentnú zľavu na nákup bežeckých produktov NIKE od 2. 2. do 15. 4. 2011 v obchodoch NIKE Only Store na celom Slovensku. Poukážku dostanú bežci mailom spolu s potvrdením o zaplatení štartovného. Tí, ktorí zaplatili registračný poplatok už dávnejšie, dostanú mail s poukážkou dodatočne. Pri nákupe bežeckej obuvi v hodnote nad 100 eur získa každý zadarmo Sportband.


Nestrácaj formu ani krok s ostatnými bežcami. Priprav sa dôkladne. Zoznám sa s formou súperov.

Každý si môže zmerať sily s inými bežcami v Challenge Nike+ BRATISLAVA MARATHON 2011 a osobne na Nike bežeckých tréningoch. Celý marec pokračujeme v rozvrhu: v utorok od 17.30 h v Eurovea a vo štvrtok od 18.30 na Kuchajde. Bližšie informácie, novinky a ďalšie akcie Nike pre Bratislava Marathon 2011 nájdete v novej záložke fan page Nike Running Club.



menuLevel = 2, menuRoute = rungo/aktuality, menuAlias = aktuality, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
26. apríl 2024 01:14